Haberler

En İyi ve En Güvenilir Donanım Cüzdanı Hangisidir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

En İyi ve en güvenilir donanım cüzdanı hangisidir? 13 yıldır hayatımızda olan Bitcoin ile binlerce kripto paranın dahil olmasıyla birlikte sektör yepyeni bir boyut kazandı. Bu nedenle paranın tanımı kadar paranın güvenliği konusunda da yeni girişimler ortaya çıkmıştır. Bunlardan en önemlileri kripto paraların borsalarda tutulmasını engelleyen soğuk cüzdanlar yani offline cüzdanlardır. Bu içerikte en iyi donanım cüzdanları, donanım cüzdanı/kripto para cüzdanı nedir, soğuk cüzdan nedir, sıcak cüzdan nedir, en iyi ve en güvenilir soğuk cüzdan nedir, soğuk cüzdan fiyatları gibi soruları cevaplarken; Donanım cüzdanları yani soğuk cüzdanlar hakkında önemli bilgileri sizlere sunacağız.

Donanım Cüzdanı/Kripto Para Cüzdanı Nedir?

Satın alınan borsada kripto para bulundurmak, yatırımcıların kripto paralarını elinde tutmasının muhtemelen en asit seçeneğidir. Ancak daha güvenli bir seçeneğe geçmek isteyenler için kripto para cüzdanı daha fazla koruma sağlayabilir. Cüzdan kullanmak biraz daha zordur, ancak bazı yatırımcılar için değerli bir seçenek olarak da yer almaktadır.

Örneğin, Fidelity veya Vanguard gibi geleneksel bir aracı kurum hesabında kripto para satın alamazsınız, bu nedenle Binance, Coinbase veya BTC Turk gibi bir kripto para borsası kullanmanız gerekir. Bitcoin, Ethereum veya başka bir kripto para birimi satın aldığınızda, onu satın aldığınız borsada bırakma seçeneğine sahip olacaksınız veya kripto para cüzdanı adı verilen başka bir tür depolama sistemine aktarabilirsiniz.

Aralarından seçim yapabileceğiniz birçok cüzdan programı ve donanımı olmasına rağmen, bunlar genellikle iki ana türe bölünür: sıcak ve soğuk cüzdanlar. Bu cüzdanlar güvenlik, erişilebilirlik ve diğer özellikler açısından birbirinden ayrılmaktadır.

En İyi Ve En Güvenilir Donanım Cüzdanı Hangisidir?

Sıcak Cüzdan Nedir?

Sıcak cüzdanlara yazılım cüzdanları da denilebilir. Bilgisayarınızdan veya cep telefonunuzdan erişebileceğiniz internet bağlantılı bir dijital depolama türüdür. İnternet bağlantısı nedeniyle, sıcak cüzdanlar bilgisayar korsanlarına karşı soğuk cüzdanlar kadar güvenli değildir. Bazı borsalar kripto paraları borsalarda tutmanıza izin vermenin yanı sıra ayrı sıcak cüzdanlar da gösterir.

Soğuk Cüzdan Nedir?

Donanım cüzdanı olarak da bilinen soğuk cüzdan, kripto para biriminizi tamamen çevrimdışı duruma getiren fiziksel bir cihazdır. Bunların çoğu USB bellekleri olarak pazarlanmaktadır. Varlıklarınızı internet bağlantısı olmadan çevrimdışı seçeneklere koymak, bilgisayar korsanlığı ve çevrimiçi saldırıları önlemeye yardımcı olur, ancak varlıklarınızı kaybetme riskini de bulunmaktadır. Bu depolama şekli yedeklenmediği için cüzdanınızı kaybederseniz yatırımlarınızı kullanamazsınız. Öte yandan, başka bir uyarı, soğuk cüzdanlar hacklemeyi zorlaştırırken, bunun hala bir olasılık olduğudur. Kullanılmış donanım cüzdanları satın almanızı kesinlikle önermiyoruz, cihaz kurcalanabileceği ve savunmasız olabileceği için ikinci el değil doğrudan üreticiden satın aldığınızdan emin olun.

En İyi Ve En Güvenilir Donanım Cüzdanı Hangisidir?

Soğuk Cüzdan Fiyatları?

Soğuk cüzdanların fiyat aralığı, yatırımcıların bilmek istediği konulardan biridir. Yazma sırasında, soğuk veya donanım cüzdanları 200 ila 500 dolar arasında değişiyor. Türkiye’de bu fiyatlar güncel Türk Lirası kuruna göre artabilir.

En İyi ve En Güvenilir Soğuk Cüzdan Hangisidir?

En iyi donanım cüzdanı kullanıcılar için önemlidir. Kripto para piyasasında varlıklarını korumak isteyenler arama motorlarında “En iyi soğuk cüzdan hangisi” başlığı altında tartışmalar ve takaslar yapıyorlar. Tartışmasız en iyi hizmeti, bu konuda öne çıkan ve pazarın büyük bir bölümünü işgal eden Fransız Ledger firması veriyor. Piyasadaki en iyi donanım cüzdanlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Ledger Nano S veya X.
  • Trezor Model T.
  • Safepal S1.
  • CoolWallet Pro.
  • KeepKey.
  • Ellipal Titan.

Soğuk Cüzdan Nasıl Alınır?

En iyi donanım cüzdanları şu anda fiziksel mağazalarda ve çevrimiçi olarak mevcuttur. Soğuk cüzdan nasıl alınır sorusunun cevabını verecek olursak ülkemizdeki güvenilir bir e-ticaret sitesinden veya yukarıda bahsettiğimiz markaların resmi internet sitesinden güvenle satın alabilirsiniz.

Ledger Nano S Kriptopara

Soğuk Cüzdanlar Ne İşe Yarar?

Kripto para cüzdanları yatırımcılar için daha fazla koruma sağlayabilir. Bir cüzdan satın aldığınızda iki önemli bilgi ile birlikte gelir: Genel ve özel anahtar (Public ve Private Key).

Genel Anahtar, hesabınızda nasıl para gönderip aldığınızı gösteren bir koddur. Bunu bir banka hesap numarası veya IBAN gibi düşünebilirsiniz. Buna “cüzdan adresiniz” de denir. Özel anahtarınız, banka şifreniz ve kriptonuzla hareket etmek veya başka şeyler yapmak için hesabınıza nasıl eriştiğinizdir.

Teknik olarak, bir kripto para birimi borsasında bıraktığınız herhangi bir kripto para birimi bir tür cüzdanda tutulacaktır ve uzmanlar, özellikle daha küçük yatırımları olanlar olmak üzere, insanların bunu borsada bırakmasının uygun olduğunu söylüyor. Ancak, daha güvenli bir seçenek istiyorsanız, bir kripto cüzdanı arayabilirsiniz. Ayrıca, bir borsa seçmeden önce – sıcak veya soğuk cüzdanın gerektirdiği gibi – kripto para biriminizi borsanızdan çıkarmak isteyip istemediğinizi düşünmelisiniz, çünkü hepsi bunu desteklemeyecektir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.