Haberler

FDIC’ten SEC’e Kripto Para Çağrısı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FDIC Başkan Yardımcısı Travis Hill, SEC’in kripto para sektöründe daha fazla düzenleyici açıklık getirmesi gerektiğini belirtti, bu durum ise önümüzdeki süreçte farklı tartışmalara yol açabilir.

ABD’de kripto para birimleri ve Bitcoin üzerindeki düzenlemeler hakkında süren çabalar sürerken, FDIC Başkan Yardımcısı Travis Hill’den gelen son açıklamalar dikkat çekiyor.

Travis Hill’un resmi bir beyanında ifade ettiği gibi, kripto paraların bankacılık ve diğer birçok sektörde mevcut olduğu ve kullanıldığı konusunda dikkatleri çekerek SEC’i kripto alanında daha fazla düzenleyici netlik sağlamaya çağırdı.

Hill, dijital varlık endüstrisini düzenlemeyi kolaylaştırmak ve yenilikçiliği artırmak amacıyla sektördeki terimleri tanımlamanın hayati önemini vurguladı ve bu tanımları oluşturma ihtiyacına işaret etti.

SEC’in “kripto para varlıklarının” geniş yorumlanmasına ilişkin endişelerini dile getiren FDIC başkan yardımcısı, sözlerine şu şekilde devam etti.

“SEC’in “kripto para varlık” tanımı son derece geniştir ve yalnızca blockchain yerel varlıklarını değil aynı zamanda gerçek dünya varlıklarının tokenize edilmiş versiyonlarını da kapsayacak şekilde okunabilir. Bu yüzden kripto varlıkların ve ilgili kavramların net bir şekilde ortak bir tanımı yapılmalıdır.

Bu noktada ödevimizi yapmalı ve bankacılığı yeniden şekillendirebilecek kripto gibi yeni teknolojilerin sonuçlarını anladığımızdan emin olmalıyız.”

FDIC’nin başkan yardımcısı, kripto paralar, blok zincirleri ve dağıtılmış defter teknolojilerinin bankalar tarafından kullanılması konusunda farklılaşmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Geleneksel bankacılık işlemleri için bu teknolojileri kullanmak isteyen bankaların, kripto para girişimleriyle uğraşan bankalarla aynı düzenleyici engellere takılmamaları gerektiğini savundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.