Ekonomi

Altın Fiyatları Tahmini: Bu Seviyeler Radarda Olacak!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Altın tutarları 1.750 doların üstündeki kazançlara tutundu, yukarı yönlü hareket sınırı olan görünüyor. Altın, Cuma günü önceki günkü kayıplarının bir kısmını kurtarmaya çalışıyor. Daha yüksek ABD Hazine getirileri, ABD dolarına olan talebi destekliyor. Coinnewstr.com‘da daha önce de bildirdiğimiz benzer halde Çin’deki Evergrande borç krizinin yenilenen endişeleri, tutarları altın için daha düşük seviyelere yakın destekliyor.

Altın tutarları görünümü

Altın, haftanın son işlem gününde bir miktar pozitif ivme kazanmıştır ve gecelik düşüşün bir kısmını toparlayarak 11 Ağustos’tan bu yana en düşük seviyesine ulaştı. 1.754-55 dolar bölgesi civarında günlük işlem aralığının üst sınırı oluştu. Çin’deki borç krizinden meydana gelen potansiyel risklere ilişkin belirsizlik sürüyor Evergrande Group, son dönemdeki iyimserliği sınırladı. Bunun haricinde, büyük merkez bankalarından gelen daha şahin bir eğilim, yatırımcıların daha riskli varlıklara olan iştahını azalttı. Bu, hisse senedi piyasalarındaki davranışlarında ölçülü ruh halinden belliydi ve bu da güvenli liman altın için destek rüzgarı olarak hareket eden kilit bir unsur olarak görülüyordu.

Emtia, Fed ve BoE’nin erken faiz artırımı beklentileri içinde anlamlı bir pozitif hareket hala zor görünse de, iki günlük yitik serisini şimdilik kapatmış görünüyor. Bu, boğaların getirisi olmayan sarı metalin çevresinde agresif bahisler yapmaktan alıkoyması gereksinim duyulan egemen tahvil getirilerinde devam eden artışla pekiştirildi. Aslında, gösterge 10 senelik ABD devlet tahvilinin getirisi Temmuz ayından bu yana ilk kez %1.4 eşiğinin üzerine çıktı. Bu, dolar cinsinden emtianın yükselişini sınırlamak için daha oldukça ortaklaşa iş yapabilecek olan ABD doları talebini canlandırmaya destek oldu.

Bu nedenle, altının yakın vadede dibi gördüğünü teyit etmeden ve daha oldukça kazanç için pozisyonlanmadan ilkin güçlü bir satın almanın devamını beklemek ihtiyatlı olacaktır. Piyasa katılımcıları şimdi, Fed Başkanı Jerome Powell‘ın Kuzey ABD seansının erken saatlerinde yapacağı planlanmış konuşmasını sabırsızlıkla bekliyor. Bu, tahvil getirileri ve daha geniş piyasa riski duyarlılığı ile birlikte altın çevresinde bazı tecim fırsatları yaratabilir.

ABD verileri

Doların altın majör para birimi sepeti karşısındaki performansını izleyen ABD Dolar Endeksi, Cuma günü bir haftanın en düşük seviyesine yakın düşerek kıymetli metali öteki para birimleri sahipleri için daha ucuz hale getirdi. Dolar, karamsar ABD ekonomik verilerinin arkasından satış baskısı altına girdi. ABD İlk İşsizlik Başvuruları, 18 Eylül’de 351K’da nihayetlenen haftada beklenmedik bir halde terfi etti. Ancak piyasa, işgücü piyasasında istikrarlı bir iyileşme gösterdiği için temel eğilimin tutarlı kaldığını değerlendirdi.

ABD Merkez Bankası, 2021 için gelişme tahminlerini düşürdü ve enflasyon tahminini yükseltti, sadece daralmanın Kasım ayında başlayıp gelecek yıl sona erebileceği mevzusunda ısrar etti, sadece ekonominin gereksinim duyması halinde daha oldukça teşvik için kapının açık bulunduğunu da belirtti. Merkez Bankası, 2021 için Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) gelişme tahminlerini %7’den %5,9’a düşürdü ve faiz artırımlarının beklenenden daha erken gerçekleşebileceğini ima etti. Altın bir oldukça süre enflasyona ve kur oynaklığına karşı bir korunma olarak kabul edilir. Federal Rezerv’in şahin bir hareketi altının cazibesini azaltacaktır. Fed faiz oranlarını yükseltirse, bu, faiz ödemeyen külçeyi tutmanın fırsat maliyetini artıracaktır.

Teknik seviyeler

Altın tutarları Haziran ayının sonundan bu yana 1.750 dolar ve 1.830 dolar benzer halde daha geniş bir aralıkta işlem görüyor. XAU/USD, aralığı kısa bir süre kırdıktan sonrasında 9 Ağustos’ta 1.687.78 doların en düşük seviyesine dokundu. Fiyatlar, 20 günlük Basit Hareketli Ortalama’nın (SMA) altında 1.801.35 seviyesinde işlem görüyor ve bu da analist Rekha Chauhan’a gore,  altın üstündeki aşağı yönlü baskıyı teyit ediyor.

Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklığı (MACD), orta çizginin altında düşüş eğilimi gösteriyor. Analist Rekha Chauhan’a gore, MACD göstergesindeki herhangi bir düşüş, satış baskısını artıracak ve fiyatlar 11 Ağustos’ta 1.724,18 dolardan meydana getirilen en düşük seviyeye yaklaşacaktır. 1.720 dolarlık yatay destek seviyesinin altında bir günlük kapanış, ayıları son olarak Nisan ayında görülen seviyeleri tekrardan kontrol etmeye ikna edebilir. Analiste gore, XAU/USD ayıları 1 Nisan’ın düşüğü 1.705.84 dolarda buluşabilir. Alternatif olarak, analist Rekha Chauhan’a gore,  fiyat gün içi en yüksek seviyenin üstünde devam ederse, 1.770 dolar yatay direnç seviyesine geri dönebilir ve arkasından 22 Eylül’de 1.787.35 dolarda meydana getirilen en yüksek seviyeyi takip edebilir. 20 günlük SMA’nın üstünde bir günlük kapanış, XAU/USD için ruhsal 1.800 dolar anlamına gelir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.