Kripto RehberEditörden Seçmeler

FED Nedir? FED Neden Faiz Artışı Yapar?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FED nedir? Pek çok yatırımcı tarafından yakından izlenen  Fed faiz toplantılarının neden bu kadar önemli olduğuna ve piyasaları nasıl etkileyebileceğine bir göz atalım.

FED Nedir?

Fed Nedir? Fed Neden Faiz Artışı Yapar?

FED (Federal Reserve), Amerika Birleşik Devletleri’nin merkez bankasıdır ve dünyanın en büyük ekonomisinde para politikasını belirlemekten sorumludur. Görevi, ABD para politikasını, faiz oranı kararlarını ve varlık alımlarını yönetmektir. Bu nedenle, FED tarafından alınan birçok karar ABD ve dünya piyasalarını etkiler.

Fed Toplantıları Neden Önemlidir?

Images?Q=Tbn:and9Gctxwwox2Rffvv1Kvnf 686Fvi3Qlzrmt9Iqva&Amp;Usqp=Cau

Piyasalar, Federal Rezerv tarafından yıllık toplantısında alınan kararlarla yönlendirilir. Çünkü bu toplantılarda alınan her karar doların (dünyanın en çok kullanılan para birimi) değer kazanmasına veya değer kaybetmesine neden olmaktadır. Daha zayıf bir dolar küresel piyasalar üzerinde olumlu bir etkiye sahip olurken, daha güçlü bir dolar küresel piyasalar üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacaktır.

Örneğin, Fed nicel genişleme yoluyla varlık alımlarını hızlandırdı ve faiz oranlarını değiştirmedi veya daha düşük bıraktı. Çünkü bu durumda piyasaya fon akışı sağlanmakta ve bu da yatırım ürününün fiyatının artmasına neden olmaktadır. Düşük faiz oranları ile yatırım yapmak isteyen yatırımcılar farklı yatırım ürünlerine yönelmektedir. Sonuç olarak, hisse senetleri, kripto para birimleri, altın fiyatları ve diğer yatırım ürünlerinin tümü yükselişe geçer.

Tersine, varlık alımlarını azaltmak ve faiz oranlarını yükseltmek piyasa üzerinde olumsuz bir etki yapacaktır. Çünkü bu durumda piyasadan dolar çıkışı olacak ve artan ilgi nedeniyle yatırımcılar paralarını güvenli liman olarak gördüklerine yatıracaklar. Buradaki yatırımcılar daha güçlü bir dolardan yararlanmayı hedefliyor. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, garantili getiri sunan faiz getiren fonları değerlendirmektir. Sonuç olarak, yatırımcılar borsalardan ve kripto para birimlerinden çıktı. Bu durum borsa ve kripto para birimlerinde düşüş olarak kendini gösteriyor.

FED Neden Faiz Artışı Yapar?

Images?Q=Tbn:and9Gcqgnfv5Jnplutcrg7Pmk82Jwdfmlqm6Burpma&Amp;Usqp=Cau

Geçmişte büyük miktarlarda dolar basıldığı ve basıla doların faaliyete geçmesi için enflasyon zamanla arttı. Bu enflasyon nedeniyle faiz oranları yükselir. Buradaki amaç, faiz oranları yükseldikçe basılan paranın tekrar piyasadan çıkmasını sağlamaktır. Bunun sonucunda piyasada dolaşımdaki dolar sayısı azalır ve dolar yeniden değer kazanır. Piyasada daha az dolar olduğu için alış ve satış fiyatları dengelenmekte ve böylece enflasyonun artması engellenmeye çalışılmaktadır.

Bu nedenle büyük yatırımcılar her zaman paralarını güvenli bir limanda tutmak isterler. Birçok yatırımcı için faiz en güvenli liman olarak görülüyor. Bu nedenle küresel piyasaların ve merkez bankalarının kararlarını takip etmek her zaman en sağlıklısıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.