Haberler

FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried’ın 8 Milyar Dolarlık Açığı Ortaya Çıktı

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried'ın, şirketin 8 milyar dolarlık açığını gidermek için talimat verdiği ortaya çıktı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried‘ın, şirketin 8 milyar dolarlık açığını gidermek için talimat verdiği ortaya çıktı. Bu iddia, şirketin eski genel danışmanı Can Sun tarafından yapıldı. Sun, açığın büyüklüğünün göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğunu belirtti.

FTX davasında ilginç bir iddia ortaya çıktı. FTX’in eski genel danışmanı Can Sun, 19 Eylül tarihindeki duruşmada verdiği ifadesinde ilginç detayları paylaştı. Sun, SBF’nin Alameda Research’ün defterlerindeki 8 milyar dolarlık açığı gidermek için talimat verdiğini söyledi. Sun, bu milyarlarca dolarlık açığı 7 Kasım tarihinde öğrendiğini ve jüri üyelerine “Şok oldum” dediğini belirtti.

Ftx Kurucusu Sam Bankman-Fried'In 8 Milyar Dolarlık Açığı Ortaya Çıktı

FTX Davasında Şok İddia

Varlık yöneticisi Apollo Capital, FTX’in kasım başındaki likidite sıkışıklığı döneminde yeni finansman sağlamak için hesap çizelgesini inceledi. Apollo’nun 8 milyar dolarlık açıkla ilgili sorusu üzerine, Bankman-Fried’in Sun’dan yasal bir gerekçe bulmasını istediği iddia edildi.

Sun, ifadesinde bazı yasal seçenekleri değerlendirdiğini açıkladı ve “Piyasadaki gerileme sürecinde ücretler ve teminat tasfiyeleri yaşandı. Ancak, kayıp miktarlar göz ardı edilemeyecek kadar büyüktü. FTX’in hizmet şartları, fonların yalnızca kullanıcılara ait olduğunu açıkça belirtmektedir” şeklinde konuştu.

Sun ayrıca, Bankman-Fried’in bu duruma hiç şaşırmadığını da ifadesine ekledi. Aynı günün ilerleyen saatlerinde Sun, Singh’ten Alameda’nın FTX ile olan 65 milyar dolarlık kredi limitini öğrendi. Bunun üzerine uzun süredir çalıştığı borsadan istifa ettiğini açıkladı.

Geçtiğimiz hafta, FTX’in iflasından önceki aylara ilişkin ayrıntıları paylaşan dokuz tanık bulunmaktaydı. Savcıların son iki tanık ifadesinin ardından 26 Ekim tarihinde davayı sonlandırması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.