Haberler

GBTC Hisseleri Bitcoin’den Bile Fazla Değer Kaybetti

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

En büyük kurumsal Bitcoin yatırım fonu olarak bilinen Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hisseleri, FTX çöküşüne paralel bir şekilde sert düştü. Popüler kripto para borsası FTX’in iflas etmesi kripto para piyasasında büyük bir korku ortamı yarattı. Diğer kripto şirketlerinin de domino etkisi ile batacağı korkusu en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatını düşürdü. Ycharts verilerine göre GBTC hisseleri 8.75 dolar seviyesine kadar geriledi. Piyasada oluşan korku ortamıyla birlikte GBTC hisse değeri yüzde 42.69 oranında rekor bir indirim seviyesine kadar geriledi.

BTC’nin Kayıplarını Solladı

Grayscale Gbtc

Kurumsal firmaların kripto paralara yatırım yapmasını sağlayan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) sektördeki en büyük yatırım fonu olarak tanınıyor. GBTC hisselerinin düştüğü bu fiyat yılbaşından bugüne yüzde 74 oranında bir düşüşe işaret ediyor. Ayrıca Bitcoin’in 2021’de 69 bin dolar seviyesi ile rekor kırmasının ardından GBTC hisseleri de rekor seviyeye ulaşmıştı. Bu açıdan bakıldığında BTC, ATH noktasından yüzde 74 kayıp yaşarken, GBTC hisseleri tavan fiyattan yüzde 84 oranında değer kaybetti.

Yönetimi altındaki varlık değeri 43.58 milyar dolardan an itibariyle 10.49 milyar dolara kadar düşen Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) dikkat çekiyor. Dev dijital varlık fonunun çatı şirketi Digital Currency Group’un, piyasada deprem etkisi yaratan FTX borsasının iflasından olumsuz etkilendiği belirtiliyor. North Rock Digital’in kurucusu Hal Press, Digital Currency Group’un işi hakkında endişeli olduğunu belirten paylaşımı ile bu konuyu gündeme taşımıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.