HaberlerTüm Haberler

Hackerlar, 235 Milyon Twitter Hesabının Verilerini Yayınladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

E-posta adresleri de dahil olmak üzere 235 milyon Twitter hesabının bilgisi hackerlar tarafından çalındı ve daha sonra Dark Web’de satıldı.

Zengin bir iş adamı olan Elon Musk, Twitter’ı satın aldığından beri gündemde olan bir konu. Sosyal medya platformunun gelişimi ve farklı gelişmeler aylardır gündemde. Elon Musk’ın yaptıkları ve Başkan Yardımcısı Biden’a yaklaşımı dikkat çekti. 2022 yılının en ünlü iş insanı ve sosyal medya platformları bu yıl için de gündemdeki konumlarını koruyacak gibi görünüyor. Teklif, Elon Musk’a teklif sunduğu iddia edilen hackerlar tarafından yerleştirildikten bir hafta sonra patlatıldı. 235 milyon Twitter hesabından alınan bilgiler, anonim hackerlar tarafından ücretsiz olarak yayınlandı.

Hackerlar, 235 Milyon Twitter Hesabının Verilerini Yayınladı!

235 Milyon Twitter Hesabınının Verileri Hackerlar Tarafından Yayınladı

Elon Musk ile anlaşamadığı iddia edilen hackerlar, çaldıkları 235 milyon Twitter hesabının verilerini ücretsiz olarak ifşa etti. Bir Dark Web kullanıcısı da verilerin doğruluğunu doğrulamak için deneme erişimi için 1.000 Twitter hesabı açtı.

Cybernews’in analizine göre çalınan verinin boyutu 63 GB civarında. Çalınan bu verilerde telefon numaraları ve e-posta adresleri de dahil olmak üzere pek çok bilgi bulunmaktadır.

Elon Musk, 400 milyon Twitter hesabından veri çalan bilgisayar korsanları tarafından tehdit edildi. Bilgisayar korsanları, Musk’tan bu bilgileri satın almasını istedi. Ancak Musk’ın sessizliği bilgisayar korsanlarını çileden çıkardı. Dark Web’de şu anda 235 milyon Twitter hesabından bilgi dolaşımda yer alıyor.

Böyle bir olay nedeniyle Facebook daha önce yüz milyonlarca dolar ceza almıştı. Twitter’ın da aynı yasal prosedüre tabi olması bekleniyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.