Bitcoin Haberleri

Glassnode kritik metrik verilerini paylaştı: Artış devam ederse Bitcoin yeni ralliye başlayabilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) neredeyse bir yıldır değer kaybediyor. Kasım 2021’den bu yana ayı piyasası hakimiyetinden çıkamayan Bitcoin, 4 Ekim 2021 tarihine, yani tam bir yıl öncesine göre %59 daha düşük seviyelerde fiyatlanıyor. Bitcoin’de yerel dip seviyesinin nerede olduğuna ilişkin piyasa genelinde tartışmalar devam ederken, kimi yatırımcılar fiyatın 10 bin dolara kadar çekilmesini bekliyor. Ancak zincir üstü veri analiz platformu Glassnode tarafından sağlanan verilere göre piyasa şimdilerde Bitcoin’de dip seviyeleri test ediyor olabilir.

“METRİK YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜRSE RALLİ GELEBİLİR”

Bitcoin Metrik Rising

Glassnode tarafından haftalık olarak yayınlanan “Puell Multiple” değerinin yaz aylarında görülen dip seviyelerinden toparlanmaya başladığı görülüyor. Platformun paylaştığı grafiğe göre Puell Multiple değeri, Ocak 2019 ve Haziran 2020 ayalarında dip seviyelerini gördü. Metriğin toparlanmasından sonra ise Bitcoin fiyatında büyük ralliler kaydedildi. Rapora göre tarihsel döngü yenilenir ve Puell Multiple metriği yükselişini sürdürürse, bu grafiğe göre Bitcoin’de yeniden bir yükseliş dalgası görülebilir.

BTC MADENCİLERİNİN SATIŞLARINDA ÖNEMLİ AZALMA

Bitcoin Madenciler

Bir diğer yandan Bitcoin madencilerine ilişkin bir veri yayınlanan Glassnode tarafından gelen paylaşıma göre Eylül ayında Bitcoin madencileri, aylık ortalama 9 bin Bitcoin satıyordu. 4 Ekim tarihi itibariyle madencilerin aylık ortalama sattığı Bitcoin’lerin miktarında %50’den fazla azalma görüldü ve rapora göre bu meblağ 4 bin 400 Bitcoin’e kadar geriledi. Rapora göre bu azalma, Bitcoin’deki satış baskısının önemli ölçüde kırılmış olabileceğine işaret ediyor.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği tamamen bilgilendirme amaçlıdır, yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.