HaberlerBitcoin Haberleri

Glassnode kritik verileri paylaştı: Hareket ettirilen BTC sayısında rekor azalma! Bu ne anlama geliyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) zorlu ve istikrarsız süreçten çıkıp çıkamayacağı merak ediliyor. Yatırımcılar genel olarak Bitcoin’in bu zorlu süreci atlatacağına ve bir noktadan sonra Bitcoin’in eskisi gibi yükseliş dönemine gireceğine inanıyor. Yatırımcılarda ve birçok analistte bu düşünceleri ve tahminleri besleyen çeşitli yorumlanabilir verilerin ortaya çıkması da piyasada heyecan yaratıyor. Bu verilerden biri de bu kez Glassnode’dan gldi. Platform, son 6 ayda hareket eden Bitcoin sayısının rekor seviyede azalma yaşadığını ve bu durumun da “genellikle ayı piyasasının sonlarında” görüldüğünü bildirdi.

HAREKET ETTİRİLEN BTC SAYISI 6 AYLIK REKOR AZALMA GÖSTERDİ

Hareket Ettirilen Btc Sayisi 6 Aylik Rekor Azalma Gosterdi

Zincir üst veri analiz platformu Glassnode, Bitcoin’de ayı piyasasının sona ereceğine ilişkin yorumların yer aldığı raporunu paylaştı. Platform, son 6 ayda dolaşımdaki Bitcoin arzının sadece yüzde 18,12’lik kısmının hareket ettiğini belirtti. Dolaşımdaki Bitcoin arzının 3 milyon 485 bin adet olduğu göz önünde bulundurulduğunda, son 6 ayda hareket eden Bitcoin sayısı da totalde yaklaşık 620 bin Bitcoin’e denk geliyor. Glassnode verilerinde bu seviyenin, tüm zamanların en düşük seviyesine yakın olduğu belirtilirken, bu durumun “genellikle ayı piyasası sonlarında” görüldüğü belirtiliyor.

BORSALARDAN ÇIKAN BTC SAYISINDA DEVASA ARTIŞ

Kısa bir süre önce Glassnode, son dönemlerde borsalardan 15 binden fazla Bitcoin çekildiğini ve bu rakamın, Haziran ayından bu yana en yüksek seviye olduğunu gösteren bir başka veri paylaşmıştı. Yatırımcıların genellikle satış yapmayı düşünmediği dönemlerde borsalardan varlıklarını çektikleri göz önüne alındığında, sunulan son veri de yatırımcıları heyecanlandırmaya yetti.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği tamamen bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.