Kripto RehberEditörden Seçmeler

Graph (GRT) Coin Nedir? GRT Para Yorumu ve Geleceği

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 
Graph, bilgi erişiminin pratikliğini sağlamak için çeşitli blok zinciri uygulamalarından veri toplamak, işlemek ve depolamak için kullanılan açık kaynaklı bir yazılım türüdür. “Grafik” olarak da bilinen Grafik Ağı, kullanıcıların, uygulamaların birbirleriyle iletişimini kurmak için alt grafikler olarak bilinen API’ler oluşturmasına olanak tanır ve ayrıca sorgu ağlarının hızlılığını ve güvenliğini oluşturur.
Teknik olarak Graph, blok zincirlerle kullanım için oluşturulmuş merkeziyetsiz bir sorgu protokolüdür. Daha spesifik olarak, kullanıcıların API’ler veya uygulama programı ara yüzleri kurmasını ve yayınlamasını basitleştirmek için Ethereum ve Gezegenler Arası Dosya Sistemi (IPFS) ile birlikte çalışır.  Graph üzerine kurulu uygulamaların merkezi bir sunucuya herhangi bir ihtiyaç duymamaktadır.

GRT Coin Kaç TL

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GRT Coin 1.53’den işlem görüyor. GRT Coin’in 24 saatlik işlem hacmi 584,363,355 TL işlem hacmi ve toplam piyasa değeri 10,552,548,942 TL’dir.

GRT Coin Kaç Dolar?

Şuan ki kripto para piyasası verilerine göre 1 GRT Coin, 0,08365’den işlem görüyor.

Graph (GRT) Coin Nedir?

Graph, bilgi erişimini kolaylaştırmak için çeşitli blok zinciri uygulamalarından veri toplamak, işlemek ve depolamak için kullanılan açık kaynaklı bir yazılımdır.

Başlangıçta Ethereum blok zincirinde başlatılan The Graph’ın misyonu, geliştiricilerin merkeziyetsiz uygulamalarının (dApp’ler) verimliliğini artırmak için ilgili verileri kullanmalarına destek olmaktır.

Graph, blok zinciri verilerini Alt Grafikler adı verilen çeşitli endekslerde depolamadan önce analizini oluşturur ve toplar, bu şekilde herhangi bir uygulamanın protokolüne bir sorgu göndermesine ve anında cevap almasına yardımcı olur.

Sorgular, Facebook tarafından bir kullanıcının haber akışı için veri toplamak amacıyla oluşturulmuş, yaygın olarak kullanılan bir dil olan GraphQL aracılığıyla dapps tarafından kurulur.

Ağa hizmet sağlayan dizin oluşturucular ve aracılar olarak adlandırılan Grafik kullanıcıları, verilerin işlenmesine ve son kullanıcılara ve uygulamalara iletilmesine destek sağlar.

Graph’ın yerel kripto para birimi GRT, ağı içinde güvenli hale getirilen verilerin bütünlüğünü oluşturmak için kullanılır. Rollerini yerine getirmek için dizin oluşturucu, küratör veya diğer herhangi bir yetki veren kullanıcı GRT’ye bahis yapmalı ve karşılığında ağdan ücret talep etmelidir.

Grafik, Aave, Curve ve Uniswap gibi popüler Ethereum dApp’leri tarafından kullanılır. The Graph’in güncel gelişimi ile bağlantıda kalmak isteyen kullanıcılar, güncel ayrıntılar için resmi bloglarına yer işareti oluşturabilirler.

Grt Coin

Graph’ı Kim Kurdu?

Graph, daha önce geliştirici araçları oluşturmaya odaklanan çeşitli girişimlerde birlikte çalışan Yaniv Tal, Jannis Pohlmann ve Brandon Ramirez tarafından 2018 yılında kurulumu gerçekleşti.

2019’dan bu zamana kadar The Graph, 10 milyon ABD Doları Ekim 2020 kamu satışından olmak üzere toplam 19,5 milyon ABD Doları tutarında token satışı gerçekleştirmiş oldu. Bu dönemde, 10 milyar GRT’lik ilk token arzının yaklaşık %21’i Coinbase Ventures, Digital Currency Group ve Multicoin Capital gibi yatırımcılara satımı gerçekleşti.

Grafikler Nasıl Çalışır

Graph veri toplamanın ilk basamağı, bilgi için sürekli olarak ağ bloklarını ve akıllı sözleşmeleri tarayan Graph düğümleridir.

Uygulamalar akıllı sözleşmeler aracılığıyla blok zincirine veri ekledikçe, Grafik düğümleri bu yeni bloklardan ilgili alt grafiklerine veri ekler.

Bir Grafik düğümü bilgi çıkardığında, protokolünde verileri düzenlemeye katılan üç tür kullanıcı vardır.

Bunlar şu şekildedir:

Küratörler: Altyazı geliştiricileri, hangi altyazıların yüksek kalitede olduğunu ve The Graph aracılığıyla dizine eklenmesi gerektiğini sorgular. Küratörler, inandıkları altyazılara GRT ekleyebilir.

İndeksleyiciler: Düğüm operatörleri, sinyal alt grafikleri için indeksleme ve sorgulama hizmetleri sağlamaktan sorumludur ve bu hizmetleri sağlamak için GRT’yi stake etmelidir.

Delegate: Ağın çalışmasına düğüm yüklemeden katkıda bulunmak için GRT’yi dizin oluşturucuya devredebilirsiniz.
Tüm kullanıcılar rollerine göre ağ ücretinin bir kısmını üstlenirler.

Uygulamalar daha sonra bu verilere basit bir şekilde erişebilir. Ve sorgularla yazılım çalıştırmalarına yardımcı olacak bilgileri tarar.

Mesela, Decentraland, uygulamalar bütününde arazi, aksesuar ve koleksiyon öğelerini bulmak için The Graph’in bilgilerine erişimi sağlar ve bunları pazarlarına getirerek kullanıcıların bunları merkezi bir konumdan satın almasına yardımcı olur.

Images?Q=Tbn:and9Gctv7Yiz9 Azatpltn Qewz0 I6Mpgrax9Etolsjz4Jb1Lvwfwdy1Zkmyevndt6A Wpzifg&Amp;Usqp=Cau

GRT’yi Değerli Yapan Nedir?

GRT kripto para birimi, değerini The Graph protokolüne bağlı akıllı sözleşmelerin başarılı bir şekilde yürütülmesini sağlama gücünden alır.

En önemlisi, GRT, önemli ağ işlemleri için kullanılan tek kripto para birimidir. Örneğin, dizin oluşturuculara sorgu gönderen tüketicilerin GRT cinsinden bir sorgu ücreti ödemesi gerekmektedir.

Küratörler, işaret ettikleri alt grafikler için sorgu ücreti alırlar, dizin oluşturucular protokolden sorgu ücretlerinin ve ödüllerinin bir kısmını alır ve yetki verenler, GRT’nin ödünç verilmesinden endeksleme ücretlerinin bir kısmını alır.

GRT token‘larına sahip olan herkes, yazılımı etkileyen kararlara katılabilir ve platformun kullanımına ilişkin kurallarla ilgili tekliflere oy verebilir. Yetki verenler, kendi adlarına oy kullanmaları için oy haklarını başkalarına devrederler.

Yatırımcılar, The Graph’in 2020’de 10 milyar GRT’yi tanıtması ile toplam arzın yılda ortalama %3 artacağını ve her yıl tahmini %1’lik tokenlerin dolaşımdan çıkacağını belirtmişti.

GRT Para Yorumu ve Geleceği

Grafikler, blok zinciri verilerine erişim ve analiz gerektiren blok zinciri tabanlı uygulamalar oluşturmak isteyen geliştiricilerin dikkatini çekebilir.

Yatırımcılar, merkeziyetsiz uygulamaların faaliyete geçmesi için sürekli olarak büyük miktarda blok zinciri verisi gerektireceğine inanırlarsa, portföylerine GRT’yi eklemek isteyebilirler.

Son olarak, Graph, dapp kullanıcıları için önemli sorunları çözdüğünü kanıtladığında, blok zinciri üzerine kurulu tüm uygulamaları bağlamak için önemli bir araç olarak görülebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.