Haberler

İngiltere Merkez Bankası’ndan DeFi İçin “Güvensiz” Değerlendirmesi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasını sarsan son gelişmelerin ardından finans kurumları sektöre daha fazla dikkat etmeye başladı. Yeni haftanın ilk gününde kripto para birimlerinde devam eden düşüş sinyalleri yatırımcıları endişeye sürüklüyor. Bu piyasa koşullarında ve kripto ortamında regülatörlerden çeşitli uyarılar geldi. Son olarak İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, kripto paraları gündeme taşıdı.

Bir etkinlikte kripto paralarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Cunliffe, merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerinin riskli olduğunu dile getirdi. Bu alanda faaliyet gösteren protokollerin risk yönetimi konusunda henüz etkili bir yöntem sunamadığını hatırlatan İngiltere Merkez Bankası başkanı DeFi’ya güvenilmemesi gerektiğini söyledi.

“DeFi Protokolleri Güven Vermiyor”

Defi 20 Nedir • Coinkolik

DeFi protokollerindeki kodların sadece onları oluşturan kurallar, insanlar ve süreçlerle sınırlı olduğunu belirten başkanın ikna olmaması dikkatlerden kaçmadı. DeFi yatırımcılarının tepkisini çeken ifadeler kullanan Cunliffe şunları söyledi: “Bir finansal istikrar otoritesi ve bir finansal düzenleyicinin bakış açısından baktığımda, finansın doğası gereği var olan risklerin bu protokoller sayesinde etkin bir şekilde yönetilebileceğine henüz ikna olmadım.”

DeFi alanında faaliyet gösteren protokollerin merkeziyetsizlik seviyesini sorgulayan Jon Cunliffe, ayrıca İngiltere’deki kripto para düzenlemelerini gündemine taşıdı: “Bu platformların ne ölçüde gerçekten merkeziyetsiz olduğu net değil. Protokollerin arkasında operasyonlardan gelir elde eden firmalar ve paydaşlar bulunuyor. Dahası pratikte protokollerin yönetişimini kimin kontrol ettiği de genellikle belirsizdir.” İngiltere’nin 2023 yılında dijital varlık ekosistemini düzenleyici çalışmalar yapması bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.