Haberler

İngiltere Merkez Bankası’ndan Kripto Açıklaması!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İngiltere Merkez Bankası’ndan Kripto açıklaması. Ülkenin merkez bankaları, kripto para birimleri ile ilgili düşüncelerini dile getirmeye ve açıklamalar yapmaya başladı. Bu kez, İngiltere Merkez Bankası’nın raporu kripto para birimini de kapsıyordu.

İngiltere Merkez Bankası, Kripto Paralar Hakkında Açıklama Yaptı

The Block’a göre İngiltere Merkez Bankası Finansal Politika Komitesi (FPC), finansal istikrar raporunda geçen kripto para birimlerinden bahsetti. Araştırmaya göre kripto para artık finansal sistem için bir risk oluşturmasa da ele alınması gerektiğini söyledi.

İngiltere Merkez Bankası, Faiz Artışı Konusunda Ikiye Bölündü - Londra Gündem

Araştırma, kripto para piyasasının Kasım ayında 3 trilyon dolardan Haziran ayında 1 trilyon doların altına düştüğünü özellikle vurguladı. FPC’ye göre, bu çöküş sırasında geleneksel finans alanlarıyla karşılaştırılabilir bir dizi risk ortaya çıktı.

Satışları yönlendiren koşul dinamikleri, likidite uyumsuzlukları ve fiyat düşüşlerini şiddetlendiren kaldıraçlı pozisyonların çözümü bu güvenlik açıklarından bazılarıdır.

Rapora göre, kripto para biriminin henüz finansal sistemi tehdit etmemesine rağmen, ele alınması gerektiğini belirtiyor.

Raporda stablecoinler için şu açıklamada bulunuldu:

Ödemeler için kullanılan bazı stabilcoinler merkez bankası veya ticari paralara benzer koruma sağlamayabilir.

İngiltere Mali Davranış Otoritesi, Bünyesine Dijital Varlık Direktörü Atadı

Ulusal Ekonomik Suç Komutanlığı (NECC) direktörü Matthew Long, İngiltere’nin yeni ödemeler ve dijital varlıklar direktörünün Mali Davranış Otoritesi (FCA) olarak seçildi.

Komite bu görevi daha yeni belirledi. Long, ilgili politikaların oluşturulmasını yönetecek ve e-para, ödemeler ve kripto varlık piyasalarını denetleyecek. haberlere göre Long, Ekim ayında FCA’ya katılacak.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.