HaberlerAltcoin HaberleriEthereum Haberleri

Kilitlenen DeFi’nin toplam değeri 250 milyar ABD dolarına ulaştı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kilitlenen DeFi’nin toplam değeri 250 milyar ABD dolarına ulaştı. Merkezi olmayan finansal anlaşmada kilitlenen toplam değer 250 milyar doları aştı. Güncel verilere göre Ethereum blok zinciri üzerinde geliştirilen protokol, kilitli değerin %67’sini oluşturuyor.

Merkezi olmayan finans (DeFi) protokolleri her geçen gün daha fazla kullanıcıya ulaşmaya başlıyor. DeFi ekosistemindeki toplam değer kilidi (TVL), 250 milyar dolardan fazla rekor seviyeye ulaştı.

Kilitlenen DeFi’nin toplam değeri 250 milyar ABD dolarına ulaştı!

Ekim ayının başından bu yana önde gelen kripto para birimi Bitcoin’in değer kazanmasıyla birlikte, kripto varlık ekosisteminin piyasa değeri keskin bir şekilde yükseldi. Kripto para ekosisteminin toplam piyasa değeri 3 trilyon ABD dolarına yakın olmasına rağmen, DeFi ekosisteminin kilitli değeri (TVL) 250 milyar ABD dolarına ulaştı.

Bazı şifreli varlıkların yükselişi de bu değer artışına katkıda bulundu. Ethereum, Solana ve Avalanche kayıtlarının değeri arttıkça blockchain ağında geliştirilen DeFi protokolünün TVL’sinin de buna bağlı olarak arttığına şüphe yoktur.

Ethereum Blok Zinciri Üzerinde Geliştirilen Projeler, DeFi’ın %67’sini Oluşturuyor

DeFillama’ya göre, Ethereum blok zincirinde geliştirilen protokol, TVL’nin %67’sine eşdeğer olan 171 milyar dolarlık DeFi ekosistemine hükmediyor. Binance Smart Chain  ağında geliştirilen projeler 20 milyar ABD doları değerinde TVL’nin %7,7’sini oluştururken, Solana blok zincirinde geliştirilen projeler 14 milyar ABD doları değerinde olan TVL’nin %5,38’ini oluşturuyordu.

Coin98’in haftalık Defi raporu, bu ağlardan bazılarının günlük işlem hacminde bir artış yaşadığını da gösteriyor. BSC ağı üzerinde geliştirilen merkezi olmayan bir borsa olan Pancakeswap, günlük aktif kullanıcı sayısının 600.000’i aştığını bildiriyor. Öte yandan DappRadar’dan gelen veriler, liderin son 30 gün içinde yaklaşık 17 milyar dolarlık işlem gerçekleştiren Uniswap olduğunu gösteriyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.