NFT Haberleri

Kore’nin Merkez Bankası NFT ve CBDC Testlerine Başladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dünyanın dört bir yanında merkez bankası dijital para birimi (CBDC) kullanımına ilişkin çalışmalar sürüyor. Güney Kore Merkez Bankası olan Bank of Korea, NFT alım satım sektörünü ve CBDC havalelerini yakından incelemeye başladı. Bankanın özellikle diğer ülkelerden farklı CBDC birimlerini birbirne bağlayarak sınır dışı havaleleri kolaylaştıran bir program üzerinde çalıştığı belirtildi. Bilindiği üzere Güney Kore Merkez Bankası, geçtiğimiz haftalarda 10 aylık dijital Won testini başarıyla tamamladığını açıklamıştı.

NFT ve Dijital Won Testleri Sürüyor

Nft Ve Dijital Won

Güney Kore basınında geniş yankı bulan habere göre merkez bankası, uluslararası dijital para birimi havalelerini kolaylaştıran bir program geliştirdi. Bu programın testlerini gerçekleştirmeye devam eden Bank of Korea, yakın zamanda NFT alanında da çalışmalar gerçekleştirecek. Güney Kore Merkez Bankası Başkanı Chang Yong Rhee, 2023 yılının ilk aylarında dijital Won çalışmalarının tamamlanacağını söylemişti.

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ülkelerden biri olan Güney Kore, finans dünyasındaki yeniliklerde öncü olmaya çalışıyor. ABD, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği gibi önde gelen ekonomiler, merkez bankası dijital para birimi çalışmalarını sürdürüyor. Çin birkaç deneme gerçekleştirerek CBDC konusunda ön sırada yer alıyor. Güney Kore Merkez Bankası Başkanı Rhee bu alandaki çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Tüm hedefleri ve beklentileri aynı anda karşılayabilecek mükemmel teknoloji veya CBDC tasarımı diye bir şeyin olmadığını fark ettik.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.