Haberler

Kripto Reklam Yatırımları Amerika’da Düşüşe Geçti!

Bitcoin reklam sektörü, kripto para piyasası uzun bir ayı piyasasından geçerken ciddi şekilde etkilendi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto reklam yatırımları Amerika’da düşüşe geçti. Bitcoin reklam sektörü, kripto para piyasası uzun bir ayı piyasasından geçerken ciddi şekilde etkilendi. ABD’nin kripto para birimleri için 85 milyon dolarlık reklam harcaması 36.000 dolara düştü.

Birkaç ay önce, kripto para reklamları her yerdeydi. Kripto reklamları her zamankinden daha yaygın, Time Square’den Londra Metrosu’na, NFL ve Futbol turnuvaları gibi büyük atletik etkinliklere kadar her yerde ortaya çıkıyordu.LeBron James, Tom Brady, Snoop Dogg ve diğer tanınmış isimler de bu reklamlarda sıklıkla yer aldı.

Kripto Reklam Bütçeleri Daraldı

Kripto para reklamcılığına yapılan yatırım, uzayan ayı piyasası ve küresel mali kriz nedeniyle büyük ölçüde azaldı.
En son verilere göre, Coinbase, FTX ve Crypto.com gibi önemli işletmeler, son birkaç ayda pazarlama bütçelerinde önemli bir düşüşe tanık oldu.

Amerikan kripto para birimi endüstrisi, bu yılın Şubat ayında Super Bowl sırasında pazarlama ve reklamcılık için 84,5 milyon dolardan fazla harcadı. Bu sayı Haziran ayında 3 milyona düştü. ABD, Ocak 2021’den bu yana en düşük miktar olan kripto para birimi reklamlarına geçen ay toplamda ancak 36.000 dolar harcadı.

Pazarlama uzmanları, kripto para birimi işletmelerinin reklamcılık sektöründen düzenli getirilere güvenmemeleri gerektiğini söylüyor. Uzmanlar, bu sektörde piyasa değerleri düştüğünde veya dolandırıcılık ve bilgisayar korsanlığı gibi etik olmayan eylemler arttığında insanların yatırım yapmaktan korktuğunu iddia ediyor.
Bunun da pazarlama yatırımlarından elde edilecek olası karlar üzerinde etkisi var. Uzmanlar, bu piyasada yatırım ve getirilerin bir kez daha artması için tanınmış borsalardaki tasfiyenin büyük ölçüde düşmesi gerektiğini iddia ediyor.

Kripto para reklamlarının tekrar ne zaman yükseleceği bilinmiyor. Bununla birlikte, yatırımlar ve kullanıcı katılımı balon öncesi seviyelere dönene kadar, bir süre için bitcoin pazarlamasında bu kadar yüksek harcama görmeyebiliriz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.