Kripto RehberEditörden Seçmeler

Kripto Varlık Yönetimi Nedir? Kripto Varlık Yönetiminin Hedefleri Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yatırımcılar, portföylerini çeşitlendirmek ve bu yeni varlık sınıfının potansiyel avantajlarından bazılarını elde etmek  için Bitcoin, ticarete konu olmayan tokenler ve diğer dijital teklifler gibi kripto varlıklarını giderek daha fazla eklemek istiyorlar. Peki kripto varlık yönetimi nedir? İşte detaylar…

Kripto Varlık Yönetimi Nedir?

Kripto varlık yönetimi, değerde genel bir büyüme sağlamak için bir portföyü yönetirken yatırım olarak kullanılacak dijital varlıkları alıp satma uygulamasıdır. Varlık yönetimi yeni bir uygulama değildir, fakat bir kripto varlık portföyünü veya bir portföyün bir parçasının yönetimini sağlamak, kripto para birimi ve diğer blok zinciri bağlantılı dijital varlıklar yatırımcıların dikkatini çektiğinden yalnızca bir zorunluluk haline gelmiştir.

Kripto Varlık Yönetimini Anlamak

Bitcoin 2009’da piyasaya çıktı; başlangıçta, daha yüksek bir Bitcoin fiyatının kazanç getirebileceğini anlayana kadar yatırımcıların ilgisini çok az çekiyordu. 2013 yılında Ethereum‘un piyasaya sürülmesi, programlanabilir ve çok yönlü bir blok zinciri sunarak dünyaya başka bir şok getirdi. Sonunda insanlar, bu varlıklara değer veren dijital öğelerin sahipliğini korumak için blok zinciri kullanmanın farklı yollarını bulma arayışına girdiler.

Kripto para birimi, kripto varlık türlerinden yalnızca bir tanesidir;  Kullanım durumları yalnızca hayal gücü ile sınırlıdır; neredeyse her sektör, sermayeyi artırmak, süreçleri basitleştirmek, çabayı azaltmak ve maliyetleri en aza indirmek için blok zinciri ve kripto varlıkları kullanmanın farklı yollarını merak ediyorlar.

Tokenize edilmiş maddi ve maddi olmayan varlıkların hızlı bir şekilde tasarlanması, bunları bir yatırım portföyünün parçası olarak yönetmek için araçlara ihtiyaç duyulmasına yol açmıştır. Açık bir ihtiyaç olsa da, kripto varlık yönetimi çabalarınızda size destek olacak birkaç araç ortaya çıktı.

Favori sporcunuz, müzisyeniniz veya aktörünüzden ileriki zamanda bahsedilebilir ve kripto portföyünüzün bir parçası haline gelebilir.

Kuruluşların bu platformların arkasındaki istekleri de açık: bir fırsat varsa, bunu para kazanmak için kullanan şirketler olacaktır. Ocak 2022’de kripto para birimlerinin piyasa değeri 1,7 trilyon doların üzerine çıktı ve alanını genişletmeyi sürdüyor. Ayrıca, diğer varlıklar da fırsatlar sunuyor. 2021’de benzersiz olmayan tokenlar popüler hale geliyor. Ocak 2022’ye kadar, varlık sınıfının piyasa değeri 23 milyar doların üzerinde artış yaşadı.

Kripto Varlık Yönetimi Nedir? Kripto Varlık Yönetiminin Hedefleri Nelerdir?

Kripto Varlık Yönetiminin Hedefleri

Kripto para birimleri ve diğer varlıkların alım satımını gerçekleştirmek daha basit hale gelmiştir. Yalnızca seçtiğiniz borsada bir hesap oluşturmanız ve kripto varlıkları satın almak veya satmak için desteklediği bir cüzdan seçmeniz yeterli olacaktır.

Kripto varlıklarına erişme kolaylığı, bir portföydeki geleneksel yatırımları yönetmenize benzer şekilde, onları yönetmenin bir yolunun olması gerektiğini ifade eder. Birçok kişi ve şirket bu ihtiyacı fark etti ve varlık yönetimi uygulamaları ve hizmetleri gibi daha geleneksel finans piyasalarında yaygın olan araçlar ve uygulamalar kurdu.

Kripto varlık yönetim platformları, geleneksel varlıklarla uğraşırken farklı borsalardan birden fazla hesabı ve cüzdanı yönetmek yerine, süreci basitleştirirken gelişmiş portföy yönetimi araçları sağlayarak kullanıcıların çeşitli varlıklarını birleştirmelerine yardımcı olur.

Bu uygulamaların çoğu, hedefleriniz etrafında bir portföy oluşturmanıza yardımcı olan robo-danışmanlar, yapay zeka ve makine öğrenimi etkin (AI/ML) programları kullanır; ayrıca giderek daha fazla varlığı izlemenize ve yönetmenize yardımcı olur. Varlıklarınızın nasıl performans gösterdiğini çizelgeler ve göstergeler aracılığıyla görebilirsiniz ve robo-danışmanlar daha iyi performans gösteren başkalarıyla varlık ticareti yapma fırsatlarını belirlemenize destek olur.
Herhangi bir maddi veya maddi olmayan varlık, blok zinciri aracılığıyla gösterilebilir. Örneğin, şirket hissesi, sanat eseri, mücevher, fikri mülkiyet ve hatta gayrimenkul, kripto varlıkları haline gelebilir ve yatırımcılara jetonlar aracılığıyla hisse sunabilir.

AI/ML ile bile, birçok trader ve yatırımcı kendi yatırımlarını yönetmeyi istiyor. Bu yeni varlık yönetimi platformları, tam da bunu gerçekleştirmenize olanak tanır. Bu araçlar, kripto varlık endüstrisi hakkında derin ve kapsamlı bir anlayışa sahip olmayan günlük tüccarlar için giriş ve başarı için daha kolay bir yol sağlar.

Kripto Varlık Yönetiminin Farkı Nedir?

Kripto varlık yönetimi, tokenize edilmiş varlıkları (değeri blok zincirine aktarılan herhangi bir varlık) içermesi bakımından varlık yönetiminden farklıdır. Platformlar ve uygulamalar, size daha fazla yatırım seçeneği sunarak geleneksel ve gelişmekte olan yatırım fırsatlarından yararlanmanıza olanak tanır.

Tüm yatırım portföyünüzü, sizi daha iyi bilgilendiren ve tüm yatırımlarınızda gerçek zamanlı bilgilere dayalı olarak yatırım ve alım satım kararları verebilen kripto varlık yönetimi uygulamalarıyla görüntüleyebilirsiniz.

Images?Q=Tbn:and9Gcrkr7T582Xb4Uita0Ph Szsnam0R4Ood6E6Vn332Rqn4Yozxuyvbnqvuiymzn Onaacktk&Amp;Usqp=Cau

Kripto Varlıklarınızı Yönetmek Aslında Ne Anlama Geliyor?

Kripto varlık yönetimi, mümkün olan en iyi portföy performansını oluşturmak için bir blok zinciri aracılığıyla tokenize edilmiş varlıkları izleme, satın alma ve satma stratejisidir.

Kripto Portföyümü Nasıl Yönetirim?

Portföyünüzdeki her bir varlığı ayrı ayrı kontrol edebilirsiniz; ancak kripto varlıklar birçok farklı yerden gelebilir, bu nedenle onları yönetmek oldukça güç bir durum haline gelebilir. Geleneksel yatırımları aynı anda izlemenizi sağlayan bir kripto varlık yönetimi uygulamasını kullanmak en kolay yoldur.

Kripto Varlık Nedir?

Kripto varlık, bir nesnenin değerini blok zincirine aktaran, tokenize edilmiş bir kripto para birimi veya varlıktır. Jetonlar, bir varlığın sahipliğini hisselere paylaştırmak için daha geniş mülkiyet dağılımını sağlamak için bölünebilir – ancak bu hisseler dijital şekildedir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.