Kripto RehberEditörden Seçmeler

Litecoin Nedir? Litecoin (LTC) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu makalede, Litecoin nedir, kripto para birimi Litecoin (LTC) nedir, Litecoin nasıl satın alınır ve daha fazlası gibi soruları yanıtlamaya çalışıyoruz. İşte LTC Coin incelemesi ve geleceği hakkında ayrıntılar…

“Bitcoin Gold” terimini duymuş olabilirsiniz. Peki Bitcoin’in “gümüş” karşılığı olan Litecoin’i (LTC) biliyor muydunuz? Bakalım ikisi birbirini nasıl tamamlayacak.

Litecoin, 2011 yılında bir Google çalışanı Charlie Lee tarafından üretilen kripto para birimidir. İlk olarak 84 milyon adet üretimi gerçekleşmiştir. merkeziyetsiz bir birimdir. Litecoin Blok Zinciri, Bitcoin Blok Zincirine göre daha hızlı blok üretimi gerçekleştirmektedir.

LTC Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 LTC Coin 1,182.75  TL’den işlem görüyor. LTC Coin’in son 24 saatlik işlem hacmi 11,392,943,885 TL ve toplam piyasa değeri 84,738,080,060 TL’dir.

LTC Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 LTC Coin, 63,04  dolardan işlem görmektedir.

Litecoin Nedir?

Bitcoin’in bir servet deposu olarak daha büyük içsel faydasını desteklemek için, Litecoin (LTC), ödemeler için daha uygun olacak gelişmiş kullanılabilirlik ve işlem hacmine sahip bir kripto para birimi getirmek için 2011 yılında geliştirildi. Sonuç olarak, Litecoin ve Bitcoin arasındaki ilişki, etraflarındaki anlatıda aşırı basitleştirilmiştir veya daha doğrusu Litecoin, Bitcoin’in altınının gümüşü olmuştur.

Satoshi’nin teknik raporunun Bitcoin’i tanıtmasından birkaç yıl sonra, kripto para birimi ortamında ortaya çıkan ilk alternatif kripto para birimlerinden biri Litecoin (LTC) oldu. O yıl Bitcoin ile ilgilenmeye başladım ve hız onun ana kusurlarından biriydi. Bitcoin blok zinciri, her 10 dakikada bir yeni bir blok ekler ve bu harika yeni teknolojinin yaygın olarak kullanılacağı bir günü hayal eder. İşlem hacminin ciddi bir ölçeklenebilirlik hale gelmesi gerekiyordu. Litecoin bu noktada Bitcoin’i tamamlayacak bir çözüm haline geldi.

İnsanların ne olduğunu çabucak anlamalarına yardımcı olmak için Litecoin’i “Bitcoin’in hafif versiyonu” olarak tanımlayabiliriz ve bu, “Bitcoin’in altınının gümüşü” haline geldi.

Litecoin ve Bitcoin: Geliştirilmiş Hız ve Erişilebilirlik

Litecoin’i oluşturmak için Bitcoin kaynak kodunun bir kopyası kullanıldı ve bu, Bitcoin ağının bir çatalının aksine, paylaşılan başlangıç bloğu olmayan tamamen yeni bir blok zincirinin oluşturulmasıyla sonuçlandı.
Birkaç önemli fark olmasına rağmen, Litecoin ve Bitcoin kavramsal olarak son derece benzerdir.
Litecoin aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • Litecoin madenciliği için ayırt edici bir hash algoritması
  • artırılmış blok oluşturma hızı
  • Kripto para biriminin maksimum arzını artırmak

Proof of Work (PoW), hem Litecoin hem de Bitcoin tarafından kullanılan mutabakat algoritmasıdır.
Her iki kripto para biriminin madencileri tarafından ağlarında fikir birliği sağlamak, blok zincirlerine geçerli işlem blokları ekleme ayrıcalığı kazanmak ve blok ödülleri almak için bir hash algoritması kullanılır.

Bitcoin ağındaki PoW, SHA-256 karma işlevi tarafından desteklenmektedir. Bilgisayarlar, madencilerin bu olağanüstü zor aritmetik problemleri çözmek için kullandıkları araçlardır ve yapılandırma ve mimari açısından büyük farklılıklar gösterirler. Başlangıçta, kabaca tipik bir bilgisayarın yapısına eşdeğer olan merkezi işlem birimi (CPU), Bitcoin madenciliği için kullanılan çekirdek makinelerin temelini oluşturdu.
PoW rekabetçi bir oyundur, bu nedenle madenciler, CPU’larını bir grafik işlem birimi (GPU) ile birleştirerek işlemcilerinin işleme kapasitesini artırarak hemen bir avantaj aradılar. Bu, ana CPU’ya yüklenen işlem yükünü azaltarak cihaz performansını iyileştirdi.

Yeni teknik, özellikle bitcoin madenciliği için oluşturuldu çünkü çoğu turnuva sonsuza kadar devam etme eğilimindedir.ASIC’ler, madencilikte mükemmel olan ve neredeyse her zaman CPU ve GPU rakiplerini geride bırakan son derece uzmanlaşmış makinelerdir. Ek olarak, pahalıdırlar, bakımları zordur ve özel bilgi gerektirirler – bunların tümü birçok kişiyi bunları kullanmaktan caydırır. Daha az insanın ASIC’leri satın alma, yapılandırma ve bakımını yapma becerilerine, kaynaklarına ve zamana sahip olması, ağın güvenliğini ve dayanıklılığını tehlikeye atması nedeniyle Bitcoin ağındaki madencilik daha merkezi ve ayrıcalıklı hale geldi.

Litecoin, GPU’ları ve ASIC’leri engellemek için oluşturulan bellek yoğun Scrypt karma tekniğini kullanmak için oluşturuldu. Amaç, Litecoin kullanan ve onun en büyük destekçisi olan insan sayısını artırmaktı. Bu nedenle, kullanıcıların ilk başta CPU’larını kullanarak litecoin madenciliği yapabilmeleri çok önemliydi. Scrypt özellikli ASIC’ler zamanla geliştirildi ve bugün neredeyse tüm Litecoin madenciliği bu ekipman üzerinde gerçekleştiriliyor.

Litecoin’in ağı, ortalama olarak her 2,5 dakikada bir yeni bloklar üretir; bu, Bitcoin’in ortalama 10 dakikalık blok oluşturma hızından dört kat daha hızlıdır. Sonuç olarak Litecoin, Bitcoin’in yaklaşık dört katı bir oranda işlem görüyor. Madenciler, Litecoin ağında üretilen her blok için ödül alır. Zaman ilerledikçe, blok ödülü, halving olarak bilinen bir süreçte %50’lik artışlarla belirli aralıklarla düşürür.

Yarılanmalar arasındaki aralık, Litecoin’in daha hızlı blok sürelerini telafi etmek için uzatıldı. Bitcoin her 210.000 blokta bir yarıya, Litecoin ise her 840.000 blokta bir yarıya düşer. Her yarılanma sırasında bloklarda 4 kat artış, Litecoin’in Bitcoin’in ürettiği her blok için dört blok oluşturması anlamına gelir. Teorik olarak, bu tazminat mekanizması Litecoin ve Bitcoin’i benzer bir yörüngede tutmalı ve her iki kripto para birimi de dört yılda bir yarılanma olayları yaşıyor. Matematik ayrıca, sonunda toplam LTC sayısının BTC’yi aşacağını gösteriyor: 21 milyona karşı 84 milyon.

Litecoin Ltc Visa

Litecoin, Bir Rakip Değil, Bitcoin’in Tamamlayıcısıdır

Bitcoin daha çok bir değer deposu haline gelirken, Litecoin daha hızlı blok süreleri ve daha yüksek işlem hacmi ile daha kullanışlı ve ölçeklenebilir bir takas aracı olarak tasarlandı. Bitcoin ile benzerliklerinden dolayı Litecoin, Bitcoin protokolü için bir test ağı görevi görebilir. Bu, SegWit’i erkenden benimsemesi ve benimsemeye devam etmesiyle kanıtlanmıştır.

Artık pek çok kişi Litecoin’in bir rakip değil, Bitcoin’in tamamlayıcısı olduğu konusunda hemfikir: Litecoin, Bitcoin’in altının gümüşüdür. Litecoin şu anda dünyadaki en iyi bilinen, güvenilir ve yaygın olarak kullanılan blockchain tabanlı ödeme ağlarından biridir.

Litecoin (LTC) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Ekonomisine kattığı yeni LTC miktarını düzenli olarak azaltan Litecoin tarafından yalnızca 84 milyon kripto para birimi LTC yaratılmıştır.

Litecoin, arz düşüşlerinde değerinin artacağına ve öngörülebilir, kısıtlı arzı nedeniyle fiyatının değer kazandığı zamanlarda Bitcoin’in büyümesine ayak uyduracağına güvenen tüccarlar tarafından çok seviliyor.

Traderlar adına bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kabul eden ödeme işlemcileri, litecoin ile mal ve hizmetler için ödeme yapmak için de kullanılabilir.

Ek olarak, küresel olarak piyasasının likiditesini artıran en önemli kripto para borsalarında sıklıkla işlem görmektedir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.