Editörden SeçmelerKripto Rehber

MACD Nedir? Dezavantajları Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Teknik analizde MACD göstergesinin sıklıkla nelere kullanıldığına ve nasıl yorumlanacağına bir göz atalım.

MACD Nedir?

Bu gösterge genellikle alım satım sinyalleri üretir. Burada sadece seviye 0 (sıfır) vardır. Yani RSI göstergesinde 1’den 100’e kadar herhangi bir seviye yoktur. Sıfır seviyesinin altı kırmızı, üstü yeşildir. Mavi çizgiye MACD çizgisi denir. MACD doğrusunu bulmak için, 12 birimlik üstel ortalamadan 26 günlük üstel ortalamayı çıkarmak gerekir. Turuncu çizgi, 9 birimlik hareketli üstel ortalamadır.

MACD Nasıl Yorumlanır

Macd 19.07 1

Mavi çizgi turuncu çizgiyi yukarı doğru kesiyorsa bu bir al sinyalidir. Tersine, mavi çizgi turuncu çizgiyi aşağı doğru keserse, bu bir satış sinyalidir. Kısacası turuncu çizgi sat, mavi çizgi ise al sinyali olarak adlandırabiliriz.

Bu al sat sinyallerinin sıfırın üzerinde mi yoksa altında mı olduğu oldukça önemlidir Çünkü sıfırın üzerindeki al sinyalleri güçlü sinyaller olarak değerlendirilir. Sıfırın altında bir satış sinyali de güçlü bir satış sinyali olarak değerlendirilir.

Macd Nedir? Dezavantajları Nelerdir?

MACD Göstergesinin Dezavantajları Nelerdir?

Bu gösterge, RSI gibi bir öncü gösterge değil, geç sinyal göstergesidir. Bu sebeple MACD göstergesini diğer göstergelerle birlikte kullanmak en güvenilir sonuçları verecektir. Örneğin, Bollinger Bantları veya Hacim ile kullanılabilir.

MACD göstergesi, kısa vadeli grafikler yerine uzun vadeli grafiklerde daha doğru sonuçlar verir. Bu nedenle en az 1 saatlik bir grafik kullanılması uygundur. Ayrıca, bu göstergenin öncü bir gösterge değil, onaylayıcı bir gösterge olduğunu unutmayın.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.