Borsa HaberleriEditörden SeçmelerHaberler

Milyar Dolarlık Bitcoin Vurgununda Yeni Gelişme! Afrikalı Tosuncuk kardeşlerden açıklama geldi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Güney Afrika kripto para borsası AfriCrypt’in kurucusu ve  CEO’su Raees Cajee ve kardeşi Ameer Cajee ile  69.000 BTC yatırımcı fonu ile kaçtıkları iddialarını yalanladı.

Haziran ayının başlarında, günlük %10’a kadar getiri vadeden kripto para borsası AfriCrypt’in 69.000 BTC ile ortadan kaybolduğu duyurulmuştu. Bu da 29 haziran Bitcoin fiyatı göz önüne alındığında yaklaşık 2,4 Milyar dolar etmektedir.

Türkiye’de Çiftlik Bankla başlayan Thodex ile devam eden vurgun zincirinin yeni katılımcısı olan AfriCrypt, Ameer ve Raees Cajee kardeşler , 2019 yılında Africrypt uygulamasını geliştirdiler. Afrikalı Kardeşler, kısa zaman içinde uygulamayı popüler hale getirmeyi başardılar. Ancak Türkiye’deki vurgun olaylarında  olduğu gibi Africrypt vurgununda da neredeyse  benzer şeyler yaşandı. Vurgundan Önce tüm yatırımcılarına kısıtlamalar yaşatıldı, daha sonra birkaç içi boş açıklama ile birlikte 69.000 Bitcoin (BTC) ile kayıplara karıştılar. Aradan geçen 1 haftaya rağmen herhangi bir haber alınamayan kardeşler bir açıklama yaparak haberlerin yalan olduğunu iddia ettiler.

 Afrikalı Tosuncuk Kardeşler İddiaları yalanladı!

The Wall road magazine (WSJ)  haberine göre Raees Cajee, AfriCrypt’e ve kedilerine yönetilen suçlamaları yalanlayı karşı çıktı. Cajee, “çappropriate enough, çok tehlikeli insanlardan”  Ciddi tehditler aldıklarını Ayrıca 2 milyar dolarlık fonun eksik olduğu iddialarını da reddederek, AfriCrypt’in Nisan’da hacimin tavan yaptığı sırada sadece 2 Milyon doları yönettiklerini ve saldırıdan sonra yatırımcı fonlarında olan sadece 5 milyon doların açıklanmadığını açıkladı

3,6 Milyar Dolar Değerinde Bitcoin Kayıp

AfriCrypt borsası müşterilerinin avukatlarından olan Hanekom Avukatları, kardeşlerin fonları takip edilemez duruma getirmek için “darkish, tumblers ve karıştırıcılar” vasıtasıyla Borsanın hesaplarından ve kullanıcı hesaplarından 3,6 milyar dolar BTC aktardığını belirtti.

Cajee kardeşlerin Avukatı olan John Oosthuizen, BBC’ye yaptığı açıklamada kardeşlerin AfriCrypt yatırımcılarının fonlarını çaldıkları iddialarını kabul etmediklerini söyledi. ‘‘Bunun bir siber saldırı olduğunu ve bu fonların kendilerinde olmadığını iddia ediyorlar” dedi.

AfriCrypt ve Cajee kardeşler aleyhindeki iddialar doğruysa bu vurgun, ülkenin bugüne kadar onaylanmış en büyük Kripto para vurgunu olduğunu dile getirdi.

Güney Afrika’nın Mali Sektör Davranış Otoritesi (FSCA), projenin Ponzi sistemine benzer özelliklere sahip olduğunu belirten davayla ilgili bir açıklama yaptı.

“Bu kuruluş, yaygın olarak Ponzi olarak bilinen yasa dışı yatırım planların sunulduğuna benzer, son derece yüksek ve gerçekçi olmayan getiriler sunuyordu”

FSCA, açıklamasının devamında ise kripto varlıkların Güney Afrika’da herhangi bir düzenlemeye tabi olmadığı için AfriCrypt’e karşı bir işlem yapammayacaklarını belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

4 Yorum

  1. Dogecoin’den bu kadar vurgun yap kimse anlayamasın şaka gibi bir milletiz gerçekten

  2. 3 yıl krallar gibi yatıp. paşalar gibi çıkar. Tüm dokunduğu insanların cüzdanları kontrol edilmeli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.