Kripto RehberEditörden Seçmeler

OCO Emir Türü Nedir? OCO Emir Türü Nasıl Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

OCO emir tipinin ne olduğuna bir göz atalım, aynı anda iki emrin verilmesine izin veren OCO için detaylar bu rehberimizde.

OCO Sipariş Türü Nedir?

Diğer emir tiplerinden farklı olarak, bu emir tipi aynı anda iki emrin verilmesine izin verir. Bu iki emirden biri kar al emri, diğeri ise stop loss (zarar kes) emridir. Bu iki siparişten biri yerine getirilirse, diğer sipariş otomatik olarak silinecektir. OCO emir türü, işlemleri takip etmek için yeterli zamanı olmayan yatırımcılar için kullanışlıdır. Ek olarak, bir sekmede iki limit emri yerleştirilebilir, bu da kârın korunmasına ve kayıpların en aza indirilmesine yardımcı olur.

OCO Sipariş Türü Nasıl Kullanılır?

19.500 dolarlık direnci kırarak BTC’yi 20.000 dolardan satın aldığınızı varsayalım. Ancak işlemlerinizi takip edecek vaktiniz yok, bu nedenle belirlediğiniz seviyelerde hem kar al hem de stop loss emirleri vermek istiyorsunuz. Bu noktada her iki emri tek bir sekmeye koymanızı sağlayan OCO emir türünü kullanmaya karar verdiğinizi varsayalım. Bu emir tipini kullanmak için işlem yapmak istediğiniz yatırım ürününü seçtikten sonra “i” sekmesinden “OCO” seçeneğini seçmelisiniz.

Oco Sipariş Türü Nedir? Oco Sipariş Türü Nasıl Kullanılır?

Yukarıdaki resimde, doldurulmamış BTC satış OCO emrini görebilirsiniz. Şimdi bu boş kısımların anlamlarını tek tek açıklayalım.

Fiyat(USDT), Yazan kısım, kar alma seviyesinin yazılması gereken alandır. Bir önceki örneğimizde 20.000 dolardan aldığımızı belirtmiştik. Diyelim ki fiyat 25.000 dolar seviyesine yükseldiğinde satmaya karar verdik. Bu durumda “fiyat (usdt)” yazan kısma 25.000 yazmamız gerekiyor.
Stop(USDT), stop loss (zarar kes) emrimizin tetik fiyatı olacağını söyleyen kısım diyelim ki 19.500 doların kırılmasıyla 20.000 dolardan aldığımız BTC’leri 19.000 dolara düşerse satmak istiyoruz. Bu zararla satış emri için ön şartımız, fiyatın tekrar kırdığı direnç olan 19.500 doların altında kalmasıdır. Bu durumda “stop(usdt)” yazan kısma 19.500 yazmalıyız.
Limit (USDT), Söyleyen kısım stop loss (zarar kes) fiyatımızı yazacağımız alandır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi 19.000 dolar zararla satmaya karar verdik, bu yüzden “limit(usdt)” kısmına 19.000 yazmalıyız.
Miktar (BTC), Bölüm, satmaya karar verdiğimiz BTC miktarının ne kadarını yazacağımız alandır. Bu nedenle “tutar (btc)” kısmına satmak istediğimiz BTC miktarını yazmalıyız.

OCO siparişlerine verdiğimiz örnek ve açıklamaların bir yansımasını aşağıdaki görselde bulabilirsiniz.

Oco 29.07-2

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.