Haberler

New York Başsavcılığı, Kripto Para Sektörüne Yönelik Harekete Geçti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

New York Başsavcılığı, kripto para sektörüne yönelik harekete geçti.Son yaşanan krizler ve iflaslarla birlikte kripto para piyasası bir kez daha hedef alındı.

New York Başsavcılığı, Harekete Geçti!

New York’taki yetkililer, yakın zamanda dolandırıcılık kurbanı olan veya bitcoin işletmeleri tarafından güvencesiz bir duruma yerleştirilen yatırımcılara yardımcı olmak için müdahale etti. New York Başsavcısı Letitia James, 1 Ağustos Pazartesi günü bir uyarı yayınlayarak, piyasa krizi sırasında para kaybeden, dolandırılan veya hakları ihlal edilen yatırımcıları ofisiyle iletişime geçmeye çağırdı. Büyük likidite talebini karşılayamadıkları için, bazı kripto para birimi işletmeleri 2022’nin ikinci çeyreğinde iflas ilan etti ve para çekme işlemlerini engelledi. Önde gelen işletmeler iflas ilan ederek yatırımcıların kafasını karıştırdı. Terra (LUNA) krizinde çok sayıda insan intihar etti.

616057244E3Fe118E45Ca885

Başsavcılık Ofisi (OAG), New York merkezli yatırımcıların şikayetlerini ciddiye alacağını ve hesaplarının dondurulması ve yatırımlarına erişememeleri durumunda kendilerine yardımcı olacağını açıkladı. Yetkililer ayrıca yanlış yönlendirilen ve kripto para varlıklarını kaybeden yatırımcıları ofisle iletişime geçmeye çağırdı.
Başsavcı Letitia James şu ifadelerde bulundu:

Kripto para piyasasında yaşanan türbülans ve önemli kayıplar endişe verici. Şirketler, yatırımcılara büyük getiri sözü verildi, ancak bunun yerine insanlar zor şartlarda kazandıkları paralarını kaybetti. Kripto platformları tarafından aldatıldığına inanan New Yorklu yatırımcıları ofisimle iletişime geçmeye çağırıyorum. Ayrıca kripto şirketlerinde kapalı kapılar arkasından dönen  oyunları ihbar edecek şirket çalışanlarını etik ilkeleri doğrultusunda bizlere doğruları anlatmasını istiyorum.

Neden Önemli?

Images?Q=Tbn:and9Gcsesbzp 7Cjgyxjqrdkvhunbszzftomv

 

Three Arrows Capital, Celsius Networks ve Voyager Digital gibi tanınmış şirketlerin endişeleri sonucunda 2022’nin ikinci çeyreğinde çok sayıda tasfiye yaşandı. Milyarlarca nakit yok olduğunda Terra sorunu, her şey için katalizör görevi gördü. Düzenleyiciler bu konuda endişeli ve kripto para sektörü şimdi bunu araştırıyor. Düzenleyicilerin ilk önemli girişimlerinden biri New York’un en son eylemidir. Başka soruşturmalar olabilir.

Kripto piyasaları, bazı önemli kurumsal talep ve girişler sayesinde Temmuz ayında toparlandı. Zincir üstü veriler, fiyat artışına rağmen, Bitcoin ve Ethereum için ağ talebinin hala ortalamanın altında olduğunu ortaya koyuyor. Uzmanlar, bunun bir fiyat trendinin tersine dönmesi değil, ayı piyasasına özgü bir ralli olabileceğine inanıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.