Haberler

Polkadot Ağının DeFi Protokolü Acala’ya Saldırı!

Polkadot ağının DeFi protokolü olan Acala, bir güvenlik açığı yaşadı ve çalışmayı durdurdu.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Polkadot ağının DeFi protokolü Acala’ya saldırı. Polkadot ağının DeFi protokolü olan Acala, bir güvenlik açığı yaşadı ve çalışmayı durdurdu.

Teknolojinin hem avantajları hem de dezavantajları bulunuyor. Bunun bir örneği, kolay bir hedefin bilgisayarın yazılımı veya programları olma olasılığıdır. Kripto sektörü, işletmelerin her zaman güvende olması gerektiği için diğer sektörlerden çok farklı değil. Saldırganlar, odaklarını zayıflıklardan yararlanabilecekleri bir konuma kaydırırlar. Polkadot ağının DeFi protokolü olan Acala, bilgisayar korsanlarının hedeflediği yepyeni projeydi.

Acala, Güvenlik İhlali Yaşadı

Acala

Protokol DeFi Acala, stablecoin AUSD’nin stabilizasyonuna yol açan bir güvenlik uzlaşması yaşadı. Proje ekibi şu anda sorunu araştırıyor ve zararı en aza indirmeye çalışıyor. iBTC/AUSD havuzu, görünüşe göre saldırıya yol açan bir hata içeriyordu.

Güvenlik açığı, saldırgana madencilik için 1,2 milyar daha fazla AUSD tokenine erişim sağladı. Raporlara göre saldırganın cüzdanında şu anda 785.938 AUSD bulunuyor.

Saldırı, AUSD stablecoin sabitini kaybetmesine ve 0,5713 gibi rekor düşük bir fiyata düşmesine neden oldu. Stablecoin değerinin kabaca %44’ünü geri kazanmış olsa bile, Terra ile karşılaştırılabilir bir felaket olup olmayacağı konusunda hala tartışmalar var.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.