Haberler

Rusya, Kazakistan’daki kripto madencilerinin ihtiyacı olan elektriği sağlayacak!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine başlamasının ardından Rusya’ya yönelik gelen ekonomik yaptırımlar, Rusya’yı köşeye sıkıştırdı ve Rusya, kripto paralar ile ticaret işlemlerinin önünü açtı. SWIFT sisteminden ihraç edilen ve kripto ile ticaretin önünü açan Rusya, şimdi de Kazakistan’a elektrik desteği vermek için düğmeye bastı. Rusya medyasında yer alan haberlere göre iki ülke hükümetleri, Kazakistan’daki kripto para madenciliğinde ihtiyaç duyulan elektriğin Rusya tarafından verilmesi konusunda anlaşma sağladı.

HÜKÜMETLER ARASINDA ÖZEL SÖZLEŞME İMZALANACAK

Crypto Mining

Çin’in 2021 yılında kripto para madenciliği başta olmak üzere tüm kripto para işlemlerini yasaklaması, kripto para madencilerinin farklı bölgelere göç etmesine neden oldu. Bu gelişme sonrasında Rusya ve Kazakistan, madencilerin en uğrak adreslerinden ikisi oldu. Madencilik faaliyetlerinin hızla arttığı bu iki ülke, RBC’nin haberine göre enerji sistemleri konusunda anlaşma sağlayacak ve Rusya, Kazakistan’a kripto para madenciliğinde ihtiyaç duyduğu elektriği verecek. Habere göre hükümetler arasında ve şirketler arasında elektriğin sağlanması adına özel sözleşmeler imzalanacak.

MADENCİLERİN UĞRAK ADRESİ: KAZAKİSTAN

Bilindiği üzere Rusya ile Kazakistan’ın ilişkileri çok uzun yıllara dayanıyor. Uzun yıllar boyunca Sovyetler Birliği’nin bir üyesi olan Kazakistan, SSCB’nin dağılmasından sonra da Rusya ile olan pozitif bağlarını korudu. Petrol ve doğalgaz zengini de olan Kazakistan’da, aynı zamanda elektrik fiyatları da dünya ortalamasının altında bulunuyor. Bu da kripto para madencileri için Kazakistan’ı cazip duraklardan biri haline getiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.