Haberler

Singapur kripto ekosisteminde oyunun kurallarını daha da zorlaştırıyor: İşlemler kolaylaştırılmamalı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para regülasyonları konusunda en sert kuralların işlendiği Singapur’da, kripto paralara yönelik daha sert kuralların getirilmesi için adımlar atılıyor. Singapur Merkez Bankası, ülkenin mali düzenleyici ve denetleyici kurumu olan Para Otoritesi’ne (MAS) bir öneri mektubu gönderdi. Merkez bankası, söz konusu öneri metninde sabit coin’lere ve kripto para işlemlerine yer verdi. “Kripto para yatırımcılarının yaşadığı kayıpların önüne geçme” amacıyla gönderilen bu öneri metninde, ilginç maddeler dikkat çekti. Singapur’da kripto para işlemleri daha da zorlu hale gelebilir.

“SABİT COIN’İN REZERVİ NAKDE DAYALI OLSUN”

Singapur Kripto Singapur Kripto Para

Singapur Merkez Bankası’nın MAS’a gönderdiği öneri mektubunda, önemli başlıklardan biri sabit coin’ler ile ilgili oldu. Söz konusu maddede, ülkenin resmi para birimi olan Singapur dolarının, sabit coin’lerin bağlı olduğu tek para birimi olarak kabul edilmesi ve sabit coin’lerin rezervlerinin de nakit, nakde denk varlıklar ya da kısa vadeli devlet menkul kıymetleri olması önerisi yer aldı.

“YATIRIMCININ İŞİ KOLAYLAŞTIRILMASIN”

Söz konusu öneri metninde bir diğer yandan kripto para şirketlerinin, işlem yapma konusunda küçük yatırımcıyı teşvik etmemesi önerisi de yer aldı. Bu madde ise genel olarak yatırımcının işlemlerinin kolaylaştırılmamasını amaçlıyor. Maddede, şirketlerin yatırımcıların kredi kartı ile ödeme yapmasının engellenmesi ya da müşteriye önceden kripto para verilmemesi gerektiği önerisi yer alıyor. MAS ise bu noktada, kendilerinin zaten bireysel yatırımcıları “bu tür yatırımlardan uzak tutmaya” çalıştığını ifade ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.