Altcoin HaberleriHaberler

Solana Nasıl Yükseldi? Sol Fiyatı Artış Sebepleri Neler?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para topluluğu 2021 yılının son aylarına umutlu ve heyacanlı bir giriş yaptı. Lider kripto para Bitcoin ve en büyük altcoin Ethereum önemli performanlar gösterirken, akıllı sözleşme platformlarından Solana, Avalanche ve Terra projelerin de önemli fiyat artışları oldu.

Solana Neden Yükseldi?

Ethereum ağı, çoğunlukla NFT‘lerin hızlı yükselişi sebebiyle yeni bir kullanıcı benimsenme patlamasına sahip olsa da yıl süresince fazla yüksek işlem ücretlerinden tepkilere sebep oldu. Geliştiriciler Ethereum’a göre daha düşük ücretli alternatifler ararken rekabetçi akıllı sözleşme platformları Solana ve Avalanche’a fayda sağladı. Özellikle ETH’nin ortalama işlem ücreti 55 doları aştığında SOL fiyatı 200 dolarlık ralli kaydetti.

Solana rallisi, 200 dolarlık fiyatın görülmesi ile “Solana Summer” olarak adlandırıldı. Solana, yıl başlangıcında 2 dolarlık bir fiyattan alım satım işlemi görüyordu. Ancak kısa sürede birçok adım ile birlikte boğa koşusuna süregelen Solana, 214 dolara dokunarak tüm zamanların yüksek seviyesine ulaştı.

215 dolarlık rallinin arkasından mühim bir konsolidasyon döneminde giren Solana, 150 dolar seviyelerinde stabilizasyonu sağlamak adına savaşım ediyor. Solana performansının Ethereum ile ilişkilendirilmesine göre bu ralli organikti. Özellikle Solana’nın DeFi projeleri bu yıl Eylül ayında 3 milyar doları aştı.

Solana Grafik
Solana Grafik

SOL için proje sayısındaki büyük artış, ETH ve öteki rakiplere sıkıntılı bir rekabet elde etti. Solana, birlikte çalışabilir bir blok zinciri platformu olarak büyümesini sürdürmek adına NFT alanının patlamasını kullandı. Aslında Solana ağında opere edilen NFT’ler 2 Ekim tarihinde 1 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı. SOL spot piyasası düşük işlem hacmi ve fiyat beklentisi görürken vadeli işlem piyasası daha parlak bir görünüm kaydedildi.

Solana Fiyatında Son Durum

Uzman analistler Solana için kısa vadede yukarı yönlü bir kırılma beklemiyor sadece projenin altyapısı ve adımları sebebiyle kripto para piyasasında mühim bir konumda olduğuna hem düşünce. Popüler kripto para birimi, yaklaşık bir ay önce ATH kaydetmişti. Kısa sürede 214 dolara tırmanan Solana, genel piyasa trendini izleyen bir profil çizdi.

SOL, bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla 159 dolardan alım satım işlemi görüyor. Rakipleri içinde ön saflarda yer edinen Solana, kurumsal ilginin de cezbedici görmüş olduğu projelerden birisi olmayı başardı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.