HaberlerEkonomi

Son Dakika: Fed, Temmuz 2023 Faiz Kararını Açıkladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Fed, Temmuz 2023 faiz kararıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Amerikan Merkez Bankası (Fed), Temmuz ayı faiz kararını kamuoyuna duyurdu. Beklenenin aksine, Fed faizleri 25 baz puan artırdı. ABD Merkez Bankası (Fed), Mayıs ayında da faiz kararı hakkında bir açıklama yapmıştı. Fed, piyasaların beklentilerini karşılayarak faizleri 25 baz puan yükseltti.

9B23019E4884A37Bdc7254A380743680
Son Dakika: Fed, Temmuz 2023 Faiz Kararını Açıkladı! 3

Bu durumda ABD’deki faiz oranları 5,5 puana yükselmiş oldu. Fed başkanı Jerome Powell, kararı açıklarken şunları söyledi. Fed başkanı Jerome Powell, bugün yaptığı açıklamada faiz kararını kamuoyuyla paylaştı. Aynı zamanda ABD’deki faizler 5,5 baz puan seviyesine çıkarıldı.

Geçtiğimiz yıl, enflasyonla mücadele etmek amacıyla faiz artış politikasına yönelen Fed, ABD’deki faiz oranlarını 5,5 baz puana kadar yükseltti. Bu artışların nihai hedef olan yüzde 2’lik enflasyon için yapıldığı belirtildi.

Ayrıca, ABD’deki en son enflasyon oranı yüzde 2,9 olarak açıklandı. Bazı çevrelerce olumlu karşılanmayan Fed’in faiz artırım politikası, ABD Merkez Bankası tarafından kararlılıkla sürdürüldü. Bu süreçte, Fed bazı zorluklarla karşılaştı, ancak enflasyon hedefine ulaşmak için faizler konusundaki sert duruşunu korudu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.