Kripto RehberEditörden Seçmeler

Teknik Analiz Nedir? Teknik Analizin Faydaları Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Piyasaları değerlendirmek ve ilgili ürünün fiyat hareketlerinin incelenmesini kolaylaştırmak için kullanılan teknik analiz ve temel analiz arasındaki farkları gelin birlikte göz atalım.

Teknik Analiz Nedir?

Teknik Analizgorsel

Teknik analiz, fiyatları yorumlayan ve yatırım yaparken doğru kararlar veren bir analizdir. Fiyat hareketleri ve işlem hacmi gibi alım satım işlemlerinden toplanan istatistiksel sonuçları analiz ederek yatırım değerlendirmesi sağlar ve alım satım fırsatlarını belirlemek için kullanılır. Bu nedenle teknik analizde en önemli unsurlar fiyat hareketi ve hacimdir.

Teknik Analizin Faydaları Nelerdir?

Yatırım ürünlerinin geçmişteki alım satım hareketlerini ve fiyat değişikliklerini yorumlamak için teknik analiz yöntemlerini kullanarak, ürünün gelecekte yaşayabileceği fiyat hareketlerini tahmin etmeye çalışmaktadır. Bu nedenle yatırımcının riskini en aza indirdiği bir yatırım planı geliştirilir. Bu onun hesabını ve psikolojisini iyi yönetmesine yardımcı olur.

Teknik analiz yöntemlerini objektif olarak kullanan kişiler, mantıklı kararlar vererek doğru adımları atmaya çalışırlar. Grafiğin onlara söylediği yönde ticaret yaparak bakiyelerini artırmaya çalışırlar. Öte yandan, teknik analiz veya temel analiz kullanmayan kişiler, hak sahiplerinden duydukları tavsiyeleri sunarak veya umuda yatırım yaparak kendi risklerini üstlenirler. Kısacası teknik analiz, yatırımcılara nesnel bir bakış açısı ve bir trend doğrultusunda işlem yapma fırsatı sunar.

Teknik Analiz Nasıl Yapılır?

Teknik Analiz Nedir Min

Teknik analiz yapabilmek için grafikleri okumamızı sağlayan bazı kavramları anlamamız gerekir. Bu kavramların en önemlileri: destek ve direnç, trend çizgileri ve kanal formasyonlarıdır. Ayrıca birçok kişinin tercih göstergesi olan RSI, MACD ve Bollinger Bantları hakkında bilgi sahibi olmanızda fayda var.

Bu yöntemler, grafiğin herhangi bir zaman diliminde oluşturulabilir. Ancak bilinmelidir ki hiçbir yöntem %100 başarıyı garanti edemez. Belki de bu yüzden teknik analizin en önemli unsuru stoploss uygulamaktır. Bu nedenle olası olumsuz hareketlerden korunursunuz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.