Haberler

Tornado Cash’in Geliştiricisi Tutuklandı!

Hollanda hükümetinin mali suçları araştırmakla görevli bir bölümü olan Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi (FIOD), 10 Ağustos Çarşamba günü 29 yaşında bir erkeği gözaltına aldı. Tornado Cash'in geliştiricisinin olduğu düşünülüyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tornado Cash’in geliştiricisi tutuklandı. Hollanda hükümetinin mali suçları araştırmakla görevli bir bölümü olan Mali Bilgi ve Soruşturma Servisi (FIOD), 10 Ağustos Çarşamba günü 29 yaşında bir erkeği gözaltına aldı. Tornado Cash’in geliştiricisinin olduğu düşünülüyor.

Images?Q=Tbn:and9Gcrsje4M4Qgdexam1Slzyayrw0Jyszef4Ry3La&Amp;Usqp=Cau

FIOD’un Açıklaması

FIOD’a göre, soruşturmada gözaltına alınan adamın, para aklamayı ve yasadışı faaliyet gerektiren nakit akışlarını gizlemeyi kolaylaştıran, merkeziyetsiz Ethereum ağında çalışan kripto para birimi para karıştırıcı hizmeti olan Tornado Financial’ın yaratıcısı olduğu vurgulandı.

Edinilen bilgilere göre şüpheli, Hollanda Savcılığının dolandırıcılık, çevre suçları ve malvarlığına el koyma iddialarıyla ilgili yaptığı soruşturmanın ardından bugün hakim karşısına çıkarıldı.
Açıklamaya “finansal olarak istikrarlı bir Hollanda” ibaresi eklendi ve kuruma etki ve sonuçları inceleme görevi verildi.

ABD Yaptırım Listesine Almıştı

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından 8 Ağustos’ta yayınlanan bir rapora göre, piyasaya sürülmesinden bu yana 7 milyar dolardan fazla kripto para kaçakçılığı yapmak için kullanılan Tornado Cash yaptırıma uğradı. Tornado Cash’in ABD’deki varlıklarının cezaların bir parçası olarak dondurulacağı ve ABD  vatandaşlarının işlemlerin bununla yapmasının engelleneceği söyledi.

Kararın ardından, ABD merkezli endüstri düşünce kuruluşu Coin Center, kararın bir teknoloji yasağı olduğunu iddia etti ve blok zinciri işlemlerinin doğası gereği, Tornado Cash adresi aracılığıyla para gönderen bir Amerikan vatandaşının istemeden OFAC düzenlemelerini ihlal edeceği konusunda uyardı.

Tornado Cash, kripto para birimlerini toplayan ve bunları yeni adreslere teslim eden, Ethereum ağı aracılığıyla kaynak ve hedef adresler arasındaki zincir üstü bağlantıyı keserek işlem anonimliğini sağlayan bir “karıştırıcı” hizmetidir. Yasadışı aktörler tarafından kara para aklama, sıklıkla Tornado Cash gibi karıştırıcıların kullanımını içeriyor.

Ancak Tornado Cash‘in bölgesel para birimi olan TORN, ABD yaptırım kararına yanıt olarak 12 Ağustos’ta tüm zamanların en düşük seviyesi olan 14.98 dolar’a (ATL) düştü. Yazma sırasında TORN, günün 14.70 dolar işlem fiyatında %10’dan fazla düştü.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.