Bitcoin HaberleriHaberler

Ünlü Analist Duyurdu: Para Altcoin’lere Akabilir!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bir süredir yükseliş eğiliminde olan kripto para piyasası geçtiğimiz gün itirbariyle durağan seyrediyor. Lider Bitcoin ve Ethereum performansı önceki günlere göre daha aşağıda görünüyor. Aylar sonra Bitcoin’in 60.000 dolar sınırını geçmesi ve Ethereum (ETH) yeniden 4.000 dolar sınırına dayanması  altcoin’lere hala ciddi anlamda yansımış değil. Ünlü analist Jason Pizzino, altcoin piyasalarıyla ilgili müjdesini verdi.

Para Altcoin’lere Akabilir!

Popüler kripto para analisti Jason Pizzino merakla beklenen “altcoinler ne zaman yükselecek” sorusuna son videosunda yanıt aradı. Bitcoin’in pazar payını artırma sürecinde son evreye geldiğine inanan Jason artık beklenen günlerin yakında olduğunu söylüyor.

Piyasalardaki 100 doların dağılımı aşağıdaki grafikte görüyorsunuz. Her 100 doların kabaca 46 doları Bitcoin ve 18 doları Ethereum’da bulunuyor.

Kripto-Para-Piyasalari-Hakimiyet-Grafigi.
Kripto-Para-Piyasalari-Hakimiyet-Grafigi.

Analist, lider kripto para Bitcoin’in piyasa hakimiyetini yeteri kadar artırdığını ve paranın artık altcoinlere akmak için hazır olduğu tahmininde bulunuyor.

“Şu anda tarihin tekerrür etmesinden bahsediyorsak, Bitcoin son aşamalarından birinde bulunuyor. Piyasadaki para tekrardan altcoinlere akacak bu yüzden BTC bir miktar egemenlik kazanıyor”.

Yazının kaleme alındı an itibariyle Bitcoin, 60.808 dolardan alım işlemi görüyor. Haftalık kapanışı 60.000 doalr seviyesinin üstünde olması son aşamada önem teşkil ediyor.

BTC Artarken Altcoinler Neden Düşüyor?

kripto para yatırımcıları piyasalardaki yükselişi artık daha iyi kavramış durumdalar. Yükseliş dönemleri birkaç farklı türde gerçekleşir. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir;

  1. Bitcoin ve Altcoinler eş zamanlı yükselişe geçer
  2. Bitcoin yükselişe geçer veya yatay seyrederse altcoinler yükselir

Lider kripto para birimi Bitcoin’in  yükselirken altcoin’leirn küçülme veya durağan devam etmesi oldukça normal bir durumdur. Peki bu durum neyden kaynaklanıyor? Birinci tür Bitcoin yükselişinin devam edeceğine inanan yatırımcılar ellerindeki altcoin yatırımlarını maliyet ortalamsı ile ellerinden çıkarır. Sonrasında yükselişine devam edeceğine inandıkları için Bitcoin alımı yapılır. Bu alımlardan elde edilmiş kazanç alt pazarın baskılandığı süreci verimli geçirmeyi hedefler. Bitcoin’in tepe yaptığına inandıkları noktada ise ellerindeki BTC’leri altcoinlere taşırlar ve yükselişin ikinci adımını beklerler.

öztlemek gerekirse 2 farklı yükseliş döneminden bahsettik. Bu dönemlerden bir üçüncüsünde ise Bitcoin yükselir ve aynı hızda kazanımlarını kaybeder. Altcoin yatırımcıları hem yükselirken hem de düşerken zarar etmek zorunda kalır. Bunu kısa aralıklarında birkaç ay içinde sık sık yaşadık.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.