Haberler

Coinbase’den, USDC’nin İhraççısı Circle’dan Hisse Alımı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Coinbase, stablecoin şirketi Circle’dan pay satın aldı. Centre Consortium tarafından gerçekleştirilen USDC Coin (USDC) ihracı sona erecek. Coinbase’in satın aldığı pay miktarı hakkında ayrıntılar verilmedi. Yakın bir kaynak, nakit para yerine pay alımı yapıldığını belirtti.

Circle ve Coinbase tarafından birlikte yönetilen Centre Consortium’un kapatılacağı duyuruldu. Circle, bu adımla stablecoin ihracını ve yönetimini tamamen bir araya getirerek kurum içine taşıyacak.

Circle Usdc
Coinbase'den, Usdc'nin İhraççısı Circle'dan Hisse Alımı! 3

Circle’ın stablecoin’i USDC, diğer taraftan 6 yeni blockchain ağıyla entegre edilecek. Bu durumda desteklenen blockchain sayısı 15’e çıkacak. Circle, eylül ayında USDC’yi Near, Optimism, Arbitrum, Cosmos ve Polkadot’ta kullanıma sunma planını açıkladı. Coinbase ise kendi blockchain’i Base’i piyasaya sürdü. Coinbase Ürün Yönetimi Kıdemli Müdürü Phil McDonnell’a göre, USDC’nin geleceği kripto ticaretinin ötesine geçerek döviz, sınır ötesi transferleri ve finansal katılım gibi alanlara uzanıyor.

McDonnell, PayPal’ın stablecoin hamlesinin pastadaki payının büyüyeceğine inandığını belirterek, “Pek çok insanın kriptoda başka şeylere giden yolu bulacağına inanıyorum” dedi. Circle, BlackRock ve Fidelity Investments gibi şirketlerden 400 milyon dolarlık yatırım almıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.