Tüm HaberlerNFT Haberleri

Van Gogh Eserleri NFT Olarak Sergileniyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İspanya’daki Ulusal Müze, ünlü ressam Van Gogh’u NFT’ye dönüştürme planları yapıyor. Müze, özel koleksiyonunda Van Gogh’a ait NFT’leri oluşturma çalışmalarına başladı. Bu sayede İspanya’da bir ulusal müze, NFT üretimi gerçekleştiren ilk kurum olacak.

Thyssen-Bornemisza Ulusal Müzesi ise Van Gogh’u metaverse’e taşımak için Olyverse ile iş birliği yaptığını duyurdu. Olyverse’in CEO’su Carlos Grenoir, sanat eserlerinin blockchain teknolojisi kullanılarak yüksek çözünürlüklü NFT’lere dönüştürüldüğünü açıkladı. Grenoir, eserlerin Thyssen-Bornemisza Ulusal Müzesi tarafından onaylandığını belirtti.

Nft Nedir Nasil Yapilir Kapsamli Nft Rehberi
Van Gogh Eserleri Nft Olarak Sergileniyor! 3

Ünlü Ressam Van Gogh‘u NFT’ye Dönüştürecek

Kaydedilen bilgilere göre, her bir NFT, orijinal eserleri temsil etmektedir ve sınırlı bir seriye aittir. Telefónica ve NFT pazarıyla iş birliği yaparak, yalnızca 100 adet NFT satın alınabilecek. Grenoir, NFT’ler aracılığıyla sanata erişimi demokratikleştirdiklerini belirtirken, “Van Gogh’un eserlerini deneyimlemeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı. Van Gogh NFT’lerinin sahipleri, dijital eserlerini blockchain destekli ekranlarda sergileyebilecekler. Bu amaçla, teknoloji devi LG ile iş birliği yapıldı.

Daha önce Vincent van Gogh için kurulan vakıf tarafından da ressamın eserleri NFT’ye dönüştürülmüştü. Vincent van Gogh Sites Foundation (VGSF), ünlü ressamla ilgili ilk NFT koleksiyonunu piyasaya sürmüştü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.