Editörden SeçmelerBitcoin HaberleriHaberler

Visa Ve BlockFi’den Kripto Para Ödüllü Kredi Kartı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para, faiz ve yatırım amaçlı kredi hizmetleri şirketi BlockFi, dünyanın önde gelen kredi kartları hizmet şirketi Visa anlaşma imzaladığını duyurdu. Visa ile Yapılan bu işbirlikle Kredi kartı ile %2 Bitcoin kazandırılması hedefleniyor. Bitcoin ödüllü kredi kartı planı ilk defa Aralık 2020 tarihinde açıklanmıştı. Visa ile yapılan bu planlamada o dönem de BlockFi’nin 400.000 müşterisi ise kullanım için bekleme listesine adlarını yazdırmışlardı.

Şirket CEO’su Zac Prince, bekleme listesinde bulunan müşterilerinin Temmuz sonlarına doğru kullanmaya başlayabileceklerini açıkladı. Bu kredi kartının müşterilere kripto para borsalarındaki zorlu üyelik ve para yatırma işlemleriyle uğraşmadan Bitcoin alma fırsatı sunuyor. Forbes Dergisinden edinilen bilgilere göre BlockFi, bu yeni kartı, yeni müşteri çekme aracı olarak faydalanacağını açıkladı. Tüm bunların yanında bu kart ile yapılacak harcamalardan de belli bir gelir elde edilecek. BlockFi kurucu ortaklarından Flori Marquez yaptığı açıklamada, “kripto para sektörü, 11 sene önce gerçekleştirilen ilk Bitcoin Ödemesinden bu zamana birçok yol kat etti’’ açıklamasında bulundu.

Marquez, açıklamasının devamında, “günümüzde neredeyse herkesin kripto para finans sektör alanını değiştirip şekillendirmede önemli bir rol aldığını, yeni çıkacak kredi kartlarında bu önemli oyunu değiştirebilecek önemli bir unsur olacak aynı zamanda yeni kredi kartı ile günlük yapılan alışverişlerde Bitcoin kazanmayı kolaylaştıracak’’ dedi.

BlockFi ve Visa’nın Bitcoin ödüllü kredi kartının müşterileri yaptıkları her alışverişte %1,5, 50.000 dolar üzerindeki harcamalarda ise bu ödül oranı %2’ye çıkacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Güvenilir Kripto Para Borsası Nasıl Seçilir?

BlockFi ve Visa, yeni kullanıcılarda ödül oranının ilk 3 ayı %3,5 oranında olacağı, kazanılan Bitcoin değerinin 100 dolar’a ulaştığında ise normal %1,5 seviyesine geri döneceği belirtildi. Yeni nesil kredi kartının senelik kart ücreti veya yurt dışı kullanım ücretleri de bulunmuyor. Böylesine avantajlar sunan bu kartın geleneksel kartlarla sıkı bir rekabete gireceği görüşü bulunuyor.

Visa, Mastercard Rekabeti Kripto Para Piyasasına mı Taşınıyor?

Ancak yeniliklerin, rekabeti de beraberinde getirdiğinin söylemeden edemeyeceğiz. Bu yenilikçi girişimin ilk rakiplerinden biri de çıkmış durumda. Kripto para borsası Gemini de bir diğer kredi kartı devi Mastercard ile kripto para ödüllü bir kredi kartı çıkarmayı planladıkları biliniyor.

BlockFi kredi kartı, müşterilere sadece Bitcoin olarak ödül vermesi beklenirken, Gemini borsası müşterilerine kripto para borsasında yer alan herhangi bir kripto para birimiyle ödüllendirecek.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.