Editörden SeçmelerHaberler

Piyasalar Kızıla Büründü! Lider kripto para Bitcoin Neden Düşüyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasaları; yeni güne kırmızı ile uyandı. Dünyanın en büyük hacmine sahip kripto para birimi Bitcoin (BTC), kısa bir süre önce 35.000 dolar seviyesini test etmesine karşın bunda başarı sağlayamamıştı.

Kripto Para Piyasalarının Genel Durumu

Kripto para yatırımcıları yeni günü maalesef kızıla bürünmüş şekilde buldular. Kripto para piyasalarında, son aylarda yaşanan ani düşüşler yerini toparlanmaya bırakmıştı. Piyasalar toparlanıyor yorumları yapılmasına neden olmuştu. Yeni güne %4’ün üstünde bir düşüşle başlayan Bitcoin, 33.000 dolar seviyelerine geriledi. Bitcoin’i takip eden en büyük hacimli ikinci kripto para birimi olan Ethereum, 24 saat içerisinde %6’lık bir düşüş yaşadı. Ethereum fiyatı; Coinmarketcap verilerine göre 2.200 dolar seviyelerinde geziyor. Ethereum’dan sonra gelen bir diğer kripto para birimi Binance Coin (BNB), son 24 saatte %5 değer kaybederek 320 dolara gerilemiş oldu. Tesla CEO’su Elon Musk’ın da desteklediği popüler altcoin Doge, eski günlerinden çok uzaklaşmışa benziyor. 24 saatlik zaman diliminde %7, haftalık ise %10’un üzerinde bir değer kaybı yaşadı. 7 Temmuz Doge fiyatı 0,21 dolar, Türk Lirasıyla 1.87 TL üzerinden işlem görüyor. Kripto para piyasasında ilk 10’da yer alan, Ripple (XRP) %5 düşüş 0.63 dolar, Cardano (ADA) ise %5’lik bir düşüşle 1.37 dolar seviyelerine geriledi.

Kripto para piyasasının toplam değeri 24 saat içinde %5’e yakın bir düşüş görerek toplamda 1.41 Trilyon Dolar oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Kripto paralar yeni yatırımcılar için riskli mi?

Lider kripto para Bitcoin Neden Düşüyor?

Genel kripto para piyasası trendi, son dönemlerde hareketlilik yaşayan altcoin üzerinde bir baskı kurarak bu hareketliliği durdurmuş oldu. Bitcoin’in (BTC) bir süredir yaşadığı düşüşten sonra toparlanma sürecine giren Bitcoin, 33.000 Dolar seviyesine geldi. Bu seviyeye gelen Bitcoin’in 35.000 dolar seviyesini test edip güç toplaması gerekiyordu. Fakat işlem hacimlerinde yaşanan düşüş, kurumsal ve bireysel kripto para yatırımcı ilgisinde olan azalma, 35.000 dolar ve üzeri seviyelere çıkmasına engel oldu.

Yakın zaman önce edinilen bir veriye göre; bir dönemler Apple Store’da indirilme oranı en yüksek olan Coinbase uygulaması, sıralamada oldukça düşmüşe benziyor. Fakat kripto para uzmanlarına göre, yaşanan bu dönemlerin gerçekleşmesi gerektiği bunla beraber olgunlaşma ve yasallaşma sürecinin başlayacağı belirtiliyor.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.