Editörden SeçmelerAltcoin HaberleriHaberler

Litecoin (LTC) İncelemesi: LTC Kaç TL?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yaygın olarak ilk başarılı altcoin olarak kabul edilen Litecoin’in 2011 sürümü, sayısız geliştiriciye Bitcoin’in kodunu değiştirerek ve onu farklı ağlar başlatmak için kullanarak kripto kullanıcı tabanını genişletmeye çalışmak için ilham verdi.

Litecoin, Bitcoin’in kodunu kullanıp kopyalayan ve özelliklerinde değişimler yapan ilk kripto para birimi olmasa da (tarihsel olarak konuşursak), en önemlilerinden biridir. Bununla birlikte, Litecoin, Bitcoin’in kaynak kodunu sadece biraz değiştirmekle kalmadı. Aynı zamanda Lightning Network ve Segregated Witness gibi değerli ve devrim olabilecek özellikler yarattı.

Litecoin, Bitcoin ile rekabet etmek yerine, kendisini biraz farklı hedeflere sahip dost bir kripto para birimi olarak konumlandırdı.

Litecoin Nasıl Çalışır?

Litecoin, piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi olan Bitcoin ile birçok özelliği paylaşıyor. Bununla birlikte, iki kripto para birimi, çok ortak noktaları olmasına rağmen aynı değildir.

Bitcoin gibi, Litecoin de bir iş kanıtı konsensüs mekanizması kullanan açık kaynaklı bir blok zinciridir ve kullanıcılarının bilgi işlem gücü ayırmasını ve blokları doğrulama karşılığında Litecoin kazanmasını sağlar.

Konsensüs mekanizması aynı olsa da, algoritma olarak blok doğrulama sistemi farklılıkları nedeniyle birbirinden ayrılmaktadırlar. Bitcoin, Güvenli Karma Algoritmasını (SHA) kullanırken, Litecoin, Scrypt adlı bir fikir birliği algoritması kullanır.

Algoritması dışında Litecoin, Bitcoin’den iki ana yönden farklıdır: toplam arzı ve blok üretim hızı. Litecoin, blokların çözülme oranını Bitcoin’inkinin dört katına çıkarırken, arzı dört kat artırarak 84.000.000’a çıkardı.

Litecoin’in Kurucuları Kimdir?

Litecoin, kuruluşundan bu yana yaratıcısı Charlie Lee ile yakından ilişkilidir. Lee, Litecoin’i yaratmadan önce internet devi Google’da çalıştı. Daha sonra, 2013 yılında Mühendislik Direktörü olarak kripto para borsası Coinbase’e katıldı.

Coinbase’e katıldıktan sonra Lee, Litecoin’in gelişimini dört yıl öncesine kadar rafa kaldırdı. Charlie Lee, 2017 yılının sonlarında tam zamanlı olarak Litecoin geliştirmeyi sürdürmek için Coinbase’den ayrıldı.

Şu anda proje üzerinde tam zamanlı çalışan bir geliştirme ekibi olan Litecoin Vakfı’nın genel müdürü olarak görev yapıyor.

Litecoin’i Benzersiz Kılan Nedir?

Kodu Bitcoin’den gelse de Litecoin, kendi başına bir amaca hizmet eden bir kripto para birimidir. Bitcoin’in rakibi olmaya çalışmak yerine daha hızlı, daha hafif bir versiyonu gibi davranır.

Bunun da ötesinde Litecoin, ağı geliştirmek için çalışan özel bir geliştirme ekibine sahiptir ve oluşturdukları ağ yükseltmelerinin çoğu, Bitcoin ağında (SegWit ve Lightning Network gibi) kullanılmaya başlandı.

Litecoin’e Değer Veren Nedir?

Litecoin, sınırlı bir 84 milyon LTC arzına sahip olacak şekilde programlanmıştır. Bitcoin’e benzer şekilde Litecoin, madencilerin “yarıya alma” etkinlikleri sırasında aldıkları blok ödüllerini de azaltarak, piyasaya yeni paraların girme oranını etkin bir şekilde azaltır.

Öngörülebilir ve sınırlı arzı nedeniyle Litecoin, kıt bir varlık olarak kabul edilir ve bu nedenle (kısmen) kıtlığından değer alır.

Denklemin Litecoin değerini veren diğer kısımları, kullanılabilirliği ve ağ boyutudur (hem madenciler hem de alıcılar/satıcılar açısından).

Piyasa da Kaç Litecoin (LTC) Coin Var?

Şu anda dolaşımda 66.752.615 LTC var ve madenciler bir bloğu her işlediklerinde (her 2.5 dakikada bir) 12.5 LTC ile ödüllendiriliyor. 12.5 LTC ödülü, tıpkı Bitcoin’in madencilik ödülü gibi, her dört yılda bir yarıya indirilebilir ve bir sonraki Litecoin miktarının yarıya gelmesinin Ağustos 2023’te gerçekleşmesi bekleniyor.

[ccpw id=”9816″]

Litecoin‘in sınırlı bir 84 milyon LTC arzı var ve sonuçta madencilerini her bir para çıkarıldıktan sonra yalnızca işlem ücretleriyle ödüllendirmeye devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yeni Başlayanlar için Detaylı Kripto Para İncelemesi

Litecoin Ağı Nasıl Güvende Tutuluyor?

Litecoin ağı, madenci ağı tarafından güvence altına alınmıştır. Merkezi olmayan bir kripto para birimi olduğu için herkes blok doğrulama sürecine katılabilir.

Güvenlik konusunda bir ihlal söz konusu olduğunda, insanlar genellikle saldırıların %51’ini düşünür. Litecoin geliştiricileri, güvenlik sorunlarını çok ciddiye alır ve bunlardan taviz vermemeleri ile bilinir.

Geniş, merkezi olmayan katılımcı ağı ve geliştiricilerinin çabalarıyla birleştiğinde, LTC’nin bu tür kötü niyetli ağ saldırılarına yenik düşmesi pek olası değildir.

Litecoin Nasıl Kullanılır?

Esasen Bitcoin’inki gibi hareket eden işlemleriyle – sadece daha hızlı – en büyük potansiyel kullanım durumu, Bitcoin ağı için çok küçük ve/veya zamana duyarlı ödemeler içindir.

Şu anda Litecoin dünya çapında birkaç bin mağaza ve işletmede destekleniyor ve onunla işlem yapmak hem hızlı hem de ucuz.

Litecoin Cüzdanı Nasıl Seçilir?

Litecoin’i depolayabilen birçok cüzdan var. Güvenlik ve işlevsellik gereksinimlerine bağlı olarak, kullanıcılar kendilerine uygun cüzdanı seçecektir.

Binance, Paribu, BTCTurk gibi borsalar güvenlikten asla ödün vermeden işlevsellik (satın alma, satış, diğer kripto para birimleriyle takas etme) sunduğundan LTC’nizi depolamak için uygun platformlardır.

Son olarak, Litecoin kaç TL sorusunun cevabı yazımızın kaleme alındı anki  Litecoin fiyatı 180,95 dolar üzerinden alım satım işlemi görmektedir.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

3 Yorum

  1. Lİtecoin delist edilmesi gereken bir coindir. son yaptıkları le bu piyasada yerleri yoktur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.