Kripto RehberEditörden Seçmeler

ZIL Coin Nedir? Zilliqa Nasıl Çalışır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu makalede, ZIL coin nedir, kripto para birimi Zilliqa (ZIL) nedir, ZIL coin nasıl alınır ve daha fazlası hakkında soruları yanıtlamaya çalışıyoruz. İşte ZIL coin incelemesi ve geleceği hakkında ayrıntılar…

Zilliqa, birçok blok zincirinin karşılaştığı ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için parçala kullanmayı amaçlayan bir kripto para birimidir. Parçalama, madencilik ağını işlemleri paralel olarak işleyen daha küçük parçalara bölme işlemidir.

Zilliqa (ZIL) Coin Nedir?

Zilliqa, küresel olarak dağıtılmış bir bilgisayar ağını, parçalama yoluyla kullanıcı ölçeklenebilirliğini geliştirmek için tasarlanmış bir blok zinciri platformunu çalıştırmaya teşvik etmek için oluşturulmuş bir yazılımdır.

Bu şekilde Zilliza, merkezi olmayan uygulamaların (dapp’ler) ve Ethereum, Tron ve EOS gibi kripto para birimlerinin ekosistemini büyütmeyi amaçlayan birçok rakip blok zincirinden biridir.

Zilliqa, kendisini farklı kılmak için, daha fazla işlemi desteklemek için altyapısını birbirine bağlı birden çok blok zincirine bölen bir parçalama işlemi kullanır.

Zilliqa ayrıca, geliştiricilerin gerçek dünya hizmetlerini çoğaltmak için özelleştirilebilir dapp’ler yazmasına ve başlatmasına olanak tanıyan güvenlik odaklı bir yerel programlama dili olan Scilla’yı da piyasaya sürdü.

Tüm bu işlevleri etkinleştirmek için ağın yerel kripto para birimi ZIL, programları çalıştırmak, işlem göndermek ve ağı destekleyen katılımcıları teşvik etmek için kullanılır.

Zil Coin Nedir? Zilliqa Nasıl Çalışır?

Zilliqa’nın Yaratıcısı Kimdir?

Zilliqa, Singapur Ulusal Üniversitesi’nden iki araştırmacı, Amrit Kumar ve kurucu ortak Xinshu Don tarafından Haziran 2017’de piyasaya sürüldü. Ağın ana ağı Ocak 2019’da yayına başladı.

Proje, ZIL tokeninin ilk coin arzını (ICO) gerçekleştirerek 2017’de 22 milyon doların üzerinde ETH topladı.

Zilliqa, kurucu şirket Zilliqa Research ve büyüme başlangıcı ZILHive tarafından desteklenmektedir.

Zilliqa Nasıl Çalışır?

Zilliqa ağı, akıllı sözleşme, işlem yerleşimi ve token verme gibi diğer kripto para ağlarında ortak olan birçok özellik ortaya koymaktadır.

Geliştiriciler, özel programlama mantığını (akıllı sözleşmeler) çalıştırmak ve çeşitli ürün ve hizmetler ortaya koymak için yeni programlar (merkezi olmayan uygulamalar) tasarlamak üzere tescilli dili Scilla’yı kullanabilir.

Bu sistem uygulamada karmaşık görünse de, Zilliqa nihayetinde akıllı sözleşmeleri yürütmek ve ağ işlemlerini ölçeklenebilir ve verimli bir şekilde onaylamak için oluşturulmuştur.

Zilliqa Nedir

Parçalama

Parçalama, bir ağı parçalara veya segmentlere bölmek için yapılandırılmış bir tekniktir ve  node’lar ağ işlemlerinin yalnızca küçük bir kısmını işlemesine izin verir.

Her parça kendi blok zinciri gibi davranarak kendilerine atanan düğümlerin verileri depolamasına, işlemleri işlemesine ve mikro blok adı verilen özel bir parça zincirine yeni bloklar eklemesine olanak tanır.

Dizin hizmeti Node’ları (veya DS düğümleri), daha sonra Zilliqa blok zincirine eklenmek üzere mikro blokları tek bir işlem bloğunda birleştirir.

Parça düğümlerinin Zilliqa blok zincirinin belirli bir alt kümesini içerdiğini ve tüm Zilliqa geçmişini depolaması gerekmediğini lütfen unutmayın.

Pratik Bizans Hata Toleransı (pBFT)

Zilliqa’nın kalbinde, dağıtılmış bir bilgisayar ağını senkronize tutan Pratik Bizans Hata Toleransı (pBFT) yönetim mekanizması bulunur.

Nodelerin blok zincirini güçlendirmesi ve değişikliklere oy vermesi için önce ZIL’i paylaşmaları gerekir, bu da ZIL’e sahip herkesin ağın çalışmasına yardımcı olabileceği anlamına gelir. pBFT ile, belirli bir parçaya atanan tüm düğümler, mikro bloklar sonlandırılmadan ve işlem bloklarıyla birleştirilmeden önce anlaşmalıdır.

Daha sonra her node, işlemleri doğrulamak için blok ödülünün bir kısmını alır.

Zilliqa Zil Staking Non Custodial

Zilliqa (ZIL) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Zilliqa’nın kripto para birimi ZIL, ağının bakımında ve işletilmesinde önemli kilit noktasıdır. Ve tutmak, göndermek ve stake etmek için kullanılabilir.

Kullanıcılar, ZIL’e sahip olarak ve stake ederek, her bir oylama, stake ettikleri ZIL token miktarıyla orantılı olarak ağ yükseltmelerine oy verebilir.

Diğer birçok kripto para birimine benzer şekilde, ZIL arzı sınırlıdır, bu da yazılımın kurallarına göre sadece 21 milyar ZIL olacağı anlamına gelir.

Merkezi olmayan uygulamalar için ölçeklenebilir ve güvenli bir platform oluşturmaya çalıştığı için kullanıcılar Zilliqa’yı çekici bulabilir.

Ayrıca geliştiriciler, platformu çok fazla etkinlik oluşturan ürünler ve hizmetler için çekici bulabilir.

Yatırımcılar bir gün piyasanın ölçeklenebilir blok zincirleri tercih edeceğine inançları tam olursa, ZIL’i satın alabilir ve portföylerine ekleyebilirler.

ZIL Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ZIL Coin 0.541336 TL’den işlem görüyor. ZIL Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ₺566,979,714 TL’dir. işlem hacmi ve toplam piyasa değeri 7,282,534,188’dir. Anlık sıralaması ise 87’dir.

ZIL Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ZIL Coin 0.03124972 ABD dolarından işlem görmektedir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.