Tüm HaberlerEditörden SeçmelerHaberler

Küba Kripto Paraları Tanıyacağını Açıkladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Küba hükümeti kripto paraları tanıyacağını ve ülkedeki ödemeler için kullanımlarını düzenleyeceğini duyurdu.

Resmi Gazete’de yayınlanan bir kararda ülkenin merkez bankası olan Banco Central de Cuba (BCC)‘nın kripto paralar için bazı kurallar geliştireceği ve Küba pazarında ilgili hizmet sağlayıcılarına  lisans verileceği açıklandı.

Bu karara gore BCC,

“sosyo-ekonomik çıkarlar nedenleriyle kripto paraların kullanımına, belirli sanal varlıkların ticari işlemlerde kullanılmasına izin verebilir ve sanal varlık hizmet sağlayıcılarına finans, alım satım ve birikim yada ödeme faaliyetleri ile ilgili işlemler için lisans verebilir.”

Gate.io Borsasına üye olarak ömür boyu yüzde 20 komisyon indiriminden faydalanmak için buraya tıklayın.

Bununla birlikte bu tür operasyonların devlet yetkilileri tarafınca denetim edilmesi gerektiği ve Küba’da yasa dışı sayılan faaliyetleri kapsamayacağı açıklandı.

Bu son gelişme geçen Mayıs ayında ülkenin merkezi politika oluşturma birimi olan Küba Komünist Partisi Kongresi (PCC) öne sürülen kripto paralar ile ilgili önerilerinin ardından geldi. Kuruluş, tekliflerinde kripto paranın ülkeyi finansal sıkıntılardan kurtarmaya  destek olabileceğini ve bu konuyu incelenmesini önerdi.

Daha önce Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel, bölge yöneticileri ve üst düzey politikacılarla düzenlenen “sanal görüşmede” ihtimaller içinde kripto benimseme planlarını tartışmıştı.

Associated Press’in bildirdiği suretiyle, ülkenin ekonomik durumu sarsılırken kripto paralar Küba nüfusunun giderek artan bir kesimi içinde hızla popüler hale geldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ethereum Güncellemesi Neleri Değiştirecek?

Bu eğilim, kısmen eski ABD Başkanı Donald Trump yönetiminde getirilen daha katı engelleme kuralları sebebiyle Kübalıların daha erişiminin kısıtlanmasıyla daha da güçlendi. Yerel kripto uzmanı Erich Garcla, bazı Kübalıların çevrimiçi alışverişler içni hali hazırda kripto paraları kullandığını açıkladı.

Aynı zamanda Küba’nın komünist partisi ülkenin vatandaşlarının çevrimiçi faaliyetlerini sıkı kontrolü altına alıyor ve kısa bir süre önce  uygulamaya konulmuş olan telekomünikasyon düzenlemeleri, Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) benzer şekilde sivil cemiyet kuruluşları tarafınca ifade özgürlüğünü ihlal etmiş olduğu ve devletin İnternet üstündeki kontrolünü desteklediği için eleştirildi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.