HaberlerBitcoin Haberleri

Bitcoin (BTC) Fiyatını Yukarıya Taşıyacak Gelişmeler!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin (BTC), geçtiğimiz hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine (66.998$ ) yükselerek rekor kırdı. Ancak yeni gelen ATH sonrası düşüş grafikleri çizen BTC, bugün 58.000 dolar seviyelerine gerileyerek ATH seviyesinden yaklaşık 9.000 dolar uzaklaştı.

Yeni güne sert bir düşüşle başlayan BTC , önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelerle yeniden rekor seviyelere gelmesi bekleniyor. İşte o gelişmeler…

Bitcoin Etf Onay
Bitcoin Etf Onay

Yeni Bitcoin ETF Onayları

Uzun zamandır beklenen ilk Bitcoin ETF’ini onayı geçtiğimiz haftallarda gelmişti.  Öyle ki çok beklenen bu durum BTC fiyatını önemli derecede etkiledi ve yeni rekor seviyesine ulaşmasına etki etti.

Fakat birçok beklenen Bitcoin ETF başvurusu bulunuyor ve bu başvurularının onaylanması da BTC fiyatını yeniden yukarı taşıyabilir. 2021’in son 2 ayında gelecek ETF onayları BTC fiyatında yeni rekorlar görmemizi sağlayabilir.  Tabi birçok analiste göre, ilk BTC ETF onayı coşkusu kadar etkili olmayabilir uyarısına da dikkate almak gerekiyor.

Bitcoin Taproot Güncellemesi
Bitcoin Taproot Güncellemesi

Bitcoin Taproot Güncellemesi

Taproot’u, Bitcoin soft fork’u olarak tanımlayabilirsiniz. Taproot güncellemesi ile çoklu imza giriş işlemleri daha verimli şekilde gerçekleşebilecek ve bu işlem fazlaca daha ucuz ve kolay hale gelecek. Ayrıca Taproot, ağ üstündeki yükü hafifleterek işlem alanını %20 azaltabilir. Bu da saniye başına gerçekleşen işlem kapasitesini artıracak ve ücretlerini önemli derecede düşürmesi bekleniyor.

Ayrıca güncelleme ile birlikte akıllı sözleşmelerin de ağa gelmesini sağlanıyor ve böylece daha benimsenmenin artması mümkün oluyor..

Kasım ayında uyguanması beklenen Taproot güncellemesi, Bitcoin ağı için oldukça önemli. Birçok uzman analiste göre Taproot, BTC fiyatını pozitif yönde etkileyebilir.

Tesla Bitcoin
Tesla Bitcoin

Tesla’nın Kripto Para Adımı

Elektirikli otomobil devi Tesla, 2021 mart ayında Tesla otomobillerinin alımında Bitcoin kullanılabileceğini açıklayarak büyük bir etki yaratmıştı. Fakat sonrasında gelişen çevresel endişeler, Tesla’nın geri adı atmasına neden oldu. Otomobil devinin bu adımı, Bitcoin fiyatını negatif yönde etkilemişti.

Fakat geçtiğimiz günlerde SEC’e sunulan bir raporda Tesla, gelecekte yeniden Bitcoin desteğini başlatacağı ifadeleri kullanmıştı. Kasım ayında gelecek bu hamle ile BTC fiyatının yükselmesi önemli seviyede artması bekleniyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.