Editörden SeçmelerKripto Rehber

Staking Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Staking Nedir?

Kripto para birimlerini sisteme kilitleyerek elde edilen kazançlara “stake” veya “stake” denir. Stake etmeyi madenciliğe daha az kaynak yoğun bir alternatif olarak düşünebilirsiniz. Blockchain ağının güvenliğini ve operasyonlarını desteklemek için kripto para cüzdanlarında fon tutmayı içerir. Basitçe söylemek gerekirse, stake etme, kripto para birimi zincirinin işleyişini desteklemek için harcamadan veya aktarmadan kripto para birimlerinizi bir süre cüzdanınızda kilitleme işlemidir. Kilitlediğiniz bu kripto para birimlerinden, kilitlenme süreniz boyunca stake ettiğiniz şekilde, sistem tarafından kilitlenen coin oranında ödüllendirilirsiniz, yani kripto para kazanırsınız. Kripto para birimlerinizi kilitlemek için özel bir mobil veya bilgisayar cüzdanına ihtiyacınız olcaktır.

Staking kavramı, Proof of Stake (POS) mekanizması aracılığıyla kripto para birimi kavramını tanıtmaktır. Kripto para transferleri için gereken matematik problemi, iş kanıtı madenciliğinde olduğu gibi ekipman ve elektriğe değil, sahip olduğunuz kripto para miktarına göre işlem gücünü tahsis etmektir. Az önce de belirttiğimiz gibi, kazanılan ödüller katılımcıların serveti oranında dağıtılmaktadır. Stake havuzu kurmak, geliştirmek ve yönetmek zor bir süreç olduğundan havuz kurucuları madencilik yoluyla bazı ödüller alırlar.

Staking Nedir?

Cold Staking

İnternete bağlı olmayan bir donanım cüzdanını stake etme işlemine “cold stake” denir. Soğuk staking hizmeti veren platformlarda fonların güvenliği sağlanırken staking ödülleri alınabilir. Kullanıcı cüzdandaki varlıkları farklı bir adrese taşırsa, ağ bağlantısı kesileceği için madenciliği de duracaktır. Ödülden otomatik olarak vazgeçecektir. Bu, büyük varlık sahipleri için en faydalı işlerden biridir. Bu sayede sadece dengelerini koruyarak kazanç sağlayabilirler.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.