HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

Bu Hafta Kripto Para Dünyasında Yankı Bulan 5 Önemli Gelişme!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu hafta Coin News TR  tarafından yayınlanan ve Kripto para dünyasında yankı bulan 5 önemli gelişme.

Hillary Clinton’dan kripto para yorumu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Cuma günü Singapur’da gerçekleştirilen Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu’ndaki bir panelde video yoluyla yaptığı açıklamada kripto paraların ülkeleri ve para birimlerini istikrarsız kılabileceğini söyledi. Clinton şunları söyledi:

“Ulus devletlerin daha büyük bir dikkat ayıracağını umduğum diğer bir alan, kripto paraların yükselişi. Çünkü onlarla alışveriş yapmak için yeni coinlerin kelimenin tam anlamıyla madenciliğine yönelik ilginç ve bir anlamda egzotik çabalar, para birimlerini zayıflatma, doların rezerv para birimi olarak rolünü zayıflatma, ülkelerde istikrarsızlık yaratma ve belki de küçük olanlarla başlayıp daha da büyüme potansiyeli taşıyor.”

Kripto topluluğu Clinton’un bu açıklamasına tepki gösterirken, İnsanlar Hakları Vakfı’nın Baş Strateji Sorumlusu Alex Gladstein, “Hillary Clinton haklı. Bitcoin, dünyanın rezerv para birimi olarak doların yerini alma potansiyeline sahip” şeklinde yorum yaptı.

Hindistan Başbakanı Bitcoin hakkında konuştu.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kripto paranın yanlış ellere geçmemesi için devletlerin birlikte çalışması gerektiğini söyledi. Modi, “Tüm demokratik devletlerin bu konuda birlikte çalışması ve gençliğimizi bozabilecek yanlış ellere geçmemesini sağlamak önemli” ifadelerini kullandı. Öte yandan Modi’nin bu açıklamaları kripto topluluğunda kafa karışıklığına yol açtı. Başbakanın Çin’in yaptığı gibi bir kripto para yasağına benzer bir şeyden mi söz ettiği, yoksa öylesine edilmiş laflar mı olduğu merak konusu oldu.

Michael Saylor Bitcoin tavsiyesini yineledi.

Yazılım geliştiricisi MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, daha önce yine Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na Bitcoin alma tavsiyesinde bulunmuş ve “Türkiye, Merkez Bankası rezervlerine 5 milyar dolarlık Bitcoin ekleyebilir ve bu 5 sene içinde 50 milyar dolar değerine yükselebilir. Bu sayede para birimlerini güçlendirebilirler” ifadelerini kullanmıştı. USD/TRY kuru yükselişini sürdürürken Saylor ifadelerini yineledi ve “Bitcoin Türkiye için umuttur” diyerek, “TL’den USD’ye dönüşüm sadece çöküşü yavaşlatacak, BTC’nin benimsenmesi ise hasarı tersine çevirecek ve ekonomiyi canlandıracaktır” ifadelerini kaydetti.

Kripto piyasasında sert düşüş!

ABD’de kripto sektöründe uzun süredir önemli bir tartışma konusu olan ve içinde kripto para vergi raporlama şartı da yer alan altyapı tasarısının imzalanmasıyla birlikte geride bıraktığımız hafta kripto piyasasında yoğun satış gerçekleşti. Bu satışla birlikte Bitcoin ve Ethereum dahil kripto paralarda büyük kayıplar görüldü. Bitcoin 60.000 doların altına inerken, Ethereum da 4.000 doların altına kadar geriledi. Öte yandan Twitter’ın Finans Direktörü (CFO) Ned Segal’in şirketin bilançosuna Bitcoin eklemenin “şu anda mantıklı olmadığını” söylemesinin bu satışı tetikleyen bir diğer etmen olduğu düşünülüyor. Bununla birlikte piyasadaki bu düşüşe ilişkin yorum yapan sektörün içinden isimler, bunun altyapı tasarısıyla ya da Twitter CFO’sunun açıklamalarıyla pek de alakası olmadığını, aksine orta vadede yükseliş trendinin devam etmesi için gerekli bir düzeltme olduğunu düşünüyor.

Crypto.com 700 milyon dolarlık anlaşma imzaladı.

Crypto.com, Staples Center‘ın isim haklarını almak için spor ve canlı eğlence grubu AEG ile 700 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında Los Angeles Lakers ve LA Clippers ekiplerine uzun süredir ev sahipliği yapan Staples Center’ın adı “Crypto.com Arena” olarak değişecek. Konuya ilişkin yorum yapan Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, “Kripto paranın Los Angelas’taki ve dünyanın dört bir yanındaki hayranlar için birinci sınıf spor, eğlence ve teknolojiye güç katmasını sağladıklarını” söyledi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.