Editörden SeçmelerKripto Rehber

Cypher Formasyonu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Harmonik fonksiyonlardan biri olarak kriptografik oluşumun ne olduğuna ve nasıl oluştuğuna bir göz atalım.

Cypherm Formasyonu Nedir?

Cypher formasyonu, diğer harmonik fonksiyonlar gibi fiyatın geri dönebileceği alanı belirlemek için kullanılan bir harmonik fonksiyon türüdür. Fiyatın geri dönebileceği alanı belirledikten sonra , bu alandan bir ticarete girme fırsatı sağlar.

Cypher Formasyonu Nasıl Oluşur?

Bu kalıbın oluştuğunu anlamak için Fibonacci araçlarını kullanmak gerekir. Fibonacci araçları nelerdir ve nasıl kullanılır?). Fiyat hareketi, daha sonra tartışacağımız Fibonacci seviyeleri ile ilgili olmalıdır. Ek olarak, iki cypher formasyonu vardır, bir  bearish cypher formasyon ve bir bullish cypher formasyon vardır.

Bullish Cypher Formasyonu: Bu formasyon, yatırımcılara trendin yukarıya doğru dönme ihtimalinin olduğunun sinyalini verir ve long işlem alma fırsatı sunar.
Önce bir impulsive (itici) hareket oluşur ve bu hareket XA bacağı olarak tanımlanır. Bu XA bacağının düzeltmesi olan B noktası, X noktasından A noktasına çizilecek olan Fibonacci’nin en az 0.382 seviyesine değmeli ve 0.618 seviyesinin yukarısında mum kapanışı gerçekleştirmelidir. Daha sonrasında oluşacak olan C noktası ise X noktasından A noktasına çekilen Fibonacci’nin -0.272 seviyesine kesinlikle değmelidir ve -0.414 seviyesinin üzerinde mum kapanışı olmalıdır.
İşleme giriş yeri olan D noktasının tespiti için ise, X noktasından C noktasına Fibonacci çekilmeli ve oluşacak olan hareketin 0.786 seviyesine teması ile bullish cypher formasyonu meydana gelir. D noktası oluştuktan sonra fiyatın yükseleceği beklentisi ile işleme girilir. İşleme girildikten sonra, C noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci ile hedef seviyeleri ve stop seviyesi oluşturulur. C noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci’nin -0.382 seviyesi stop noktası, 0.382 seviyesi ilk hedef noktası ve 0.618 seviyesi ikinci hedef noktası şeklindedir.

Images?Q=Tbn:and9Gcq6Mtxpdiy8G8Xz72Ogorwda6Huu2Pgw 7Hefgy 5Hpbmjdhedq Fqwxdeoyetwi6Dzo S&Amp;Usqp=Cau

Bearish Cypher Formasyonu: Bu formasyon ise yatırımcılara trendin aşağıya doğru dönme ihtimalinin gerçekleşebileceğinin sinyalini verir. ve short işlem alma imkanı sağlar. Bullish cypher formasyonu ile aynı kuralları barındırmaktadır. Bu sebeple, bullish cypher formasyonu için olan kuralların takip edilmesi ile bearish cypher formasyonu, aşağıdaki görsellerde görüldüğü şekilde oluşur.

Images?Q=Tbn:and9Gcrc3Whri F Ifylmndfb5Cvhwtjaqdavnm47G&Amp;Usqp=Cau

Bullish cypher formasyonunda olduğu gibi bearish cypher formasyonunda da D noktası meydana geldikten sonra fiyatın düşeceği beklentisi ile işleme dahil olunur. Faaliyete girildikten sonra, C noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci ile hedef seviyeleri ve stop seviyesi oluşturulur. C noktasından D noktasına çekilecek olan Fibonacci’nin -0.382 seviyesi stop noktası, 0.382 seviyesi ilk hedef noktası ve 0.618 seviyesi ikinci hedef yeridir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.