Haberler

FTX Olayı BTC ve ETH Fiyatındaki Satışları Hızlandırdı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında yeni haftaya negatif sinyallerle giriş yapan Bitcoin ve Ethereum’da satışlar hız kazandı. Kripto para basınında geniş yankı bulan Binance ve FTX kripto para borsalarının arasındaki olaylar, piyasada satış baskısı yarattı. Binance CEO’su CZ’nin FTX borsasının yerel kripto para birimi FTT token satışına başlayacağını açıklaması, piyasayı türbülansa soktu. Altcoin yatırımcıları, çeşitli spekülasyonlar yüzünden FTX borsasındaki varlıklarını çekmeye ve alternatif platformlara taşımaya başladı.

Bitcoin ve Ethereum’da Satış Baskısı

Ftx Exchange 1132X670 1

Lider kripto para birimi Bitcoin, Binance CEO’su CZ’nin açıklamaları ve FTX olayı yüzünden haftaya negatif görünümde başladı. Bitcoin fiyatı gün içinde 20.571 dolar seviyesine kadar geriledi. En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum ise 1.546 dolara kadar düşerek yatırımcısını endişelendirdi. Öte yandan kripto para yatırımcıları, iki büyük borsa arasında yaşanan rekabetin BTC ve altcoinleri baskılayacağı endişesine kapıldı. Bu süreçte FTX borsasının fonlarında ciddi bir azalma yaşanması dikkatlerden kaçmadı.

FTX Borsasından Çıkan Altcoinler

Kripto para veri analiz platformu CryptoQuant raporuna göre FTX borsasının stablecoin rezervi son 1 yılın en düşük seviyesine geriledi. FTX ile ilgili spekülasyonlardan korkan yatırımcılar borsadan 73.9 milyon dolar değerinde ETH çekti. Bunun dışında SAND, FTM, AXS, MKR, LINK ve MATIC gibi diğer altcoinler de borsadan çıkarıldı. Piyasadaki düşüşün derinleşebileceği endişesi yatırımcıları korkuttu. Haberin kaynağı CryptoQuant verileridir. Coinnewstr sitesi yatırım tavsiyesi vermez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.