Metaverse Haberleri

Metaverse Dünyasının Lideri Meta Mı Olacak?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Facebook ve Instagram gibi şirketlerin çatı kuruluşu olan Meta, birkaç yıldır metaverse sektörüne yönelik girişimler yapmayı sürdürüyor. Sosyal medya devi Meta’nın Avrupa Birliği Parlamentosu ile kurduğu iletişim bu süreçte büyük önem taşıyor. AB temsilcileri ile metaverse konusunda fikir ayrılığına düşen şirketin bir sonraki adımı merak ediliyor. Edinilen bilgilere göre sosyal medya devi Meta, merkezi ve tekli bir metaverse evreni oluşturulmasını ve bunun kendilerine bağlanmasını talep ediyor.

AB Temsilcileri Çoklu Evren İstiyor

Eu Metaverse

Meta ve AB yetkililerin yaşadığı fikir ayrılığı kripto para basınında geniş yankı buldu. Buna göre AB Parlamentosu, Meta’nın bu sektörde tekelleşmesine izin vermek istemiyor. Meta şirketinin tek ve merkezi yerden yönetilen bir metaverse evreni talebine karşın yetkililer çoklu metaverse evreni fikrine sıcak bakıyor. Facebook ve Instagram gibi şirketlerin üst markası olan Meta’nın Avrupa Birliği sorumlusu Aura Salla, Avrupa Birliği temsilcileri ile fikir ayrılığına düştüklerini söyledi.

Gücü İnsanların Elinden Alamayız

AB Parlamentosu üyesi Eva Kaili, Meta’nın merkezi bir metaverse talebine karşı çıktıklarını belirtirken şu ifadeleri kullandı: “Yeni sanal dünyanın merkezileşmesinin ve dijital “gatekeeperların” oluşmaması oldukça önemli. İnsanların metaverse evreninde paylaştığı veriler ve ürettiği içerikler konusunda tam güce sahip olması gerekli.” Özellikle 2022 yılında metaverse alanına büyük yatırımlar yapan Meta şirketinin gelecekte nasıl bir aksiyon alacağı merak konusu oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.