Haberler

Kripto Yatırımı Enflasyondan Korur Mu? Araştırma Şirketi Yanıtladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paraların uzun süredir ayı piyasasında olması yatırımcıları kara kara düşündürüyor. Yakın zamanda yeniden yükselişe geçip geçmeyeceği merak edilen kripto paralarla ilgili enflasyondan korunma konusu da gündeme getiriliyor. Yatırımcılar, henüz konsolidasyon sürecine devam eden kripto paraların, uzun vadede enflasyondan koruma sağlayıp sağlamayacağını merak ediyor. Bu konuyla ilgili yapılan açıklamalarda kripto araştırma firmalarından CryptoCompare dikkat çekici bir rapor paylaştı.

Yatırımcılar Nasıl Strateji Belirliyor?

Cryptocompare

CryptoCompare araştırma şirketinin yayımladığı son rapor, kripto paralarda ayı sezonu dönemindeki yatırımcı kararlarını gün yüzüne çıkardı. Verilere göre 2018 yılındaki düşüş piyasasında küçük veya büyük yatırımcıların her birinin panik satışları yaptığı görülüyor. Ancak 2022 yılındaki ayı piyasasında ise yatırımcı stratejisinin farklılaşması dikkatlerden kaçmıyor. Analistlere göre mevcut kripto para düşüş trendinde yatırımcıların daha sakin bir şekilde birikim yaptıkları ortaya çıktı.

Kripto Enflasyondan Korumada Yetersiz

Cüzdanında 10 binden fazla Bitcoin tutan balinaların ağırlığı ise mayıs ayından bu yana düzenli olarak artıyor. Bu rapora göre BTC ayı piyasasına girmiş olmasına rağmen balinaların ufaktan BTC toplamaya devam etmesi dikkatlerden kaçmıyor. Öte yandan önceki senelere kıyasla 2022 yılında küçük yatırımcılar bile akümülasyona katılım gösteriyor. Raporda sadece elinde 100 ila 10 bin Bitcoin arasında varlık tutan cüzdanların hafif miktarda satış yaptıkları görüldü. Ayrıca BTC’nin enflasyon verilerine göre hala net bir koruma sağlamadığı ortaya çıktı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.