Bitcoin HaberleriEditörden SeçmelerHaberler

MicroStrategy, Bitcoin (BTC) Yerine Altına Yatırım Yapsaydı Ne Olurdu?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Elde edilen son bilgilere gore MicroStrategy altın yerine Bitcoin’i tercih etmesinin doğru bir karar bulunduğunu şu an için kanıtlamış durumda.

2020 senesinde Bitcoin bambaşka bir döneme girdi ve kurumsal ilgideki artış 64.900 dolarlık üstün dereceli seviyeyi getirdi. 2020 senesinde 3.700 dolar seviyelerine kadar gerileyen lider kripto para birimi pek oldukca mühim etkenin bir araya gelmesi birlikte fiyatını averaj olarak 17 kat arttırdı. Böylece Bitcoin bir kez daha niçin oldukca iyi bir yatırım aracı bulunduğunu kanıtladı. BTC artışının arkasındaki en büyük etkenlerden biri de MicroStrategy’nin BTC yatırımı yapması ile birlikte kurumsal yatırımların artması oldu.

MicroStretegy Bitcoin Yerine Altı Alsaydı?

Mart-Haziran 2020 bandında MicroStrategy ilk Bitcoin’lerini almaya başladı ve şirket CEO’su Michael Saylor da bu durumu kısa sürede bir Twitter paylaşımı ile kutladı. Saylor, dünya ekonomisinin oldukca ciddi bir enflasyon dönemine doğru ilerlediğini ve bu sebeple de BTC almaya karar verdiklerini dile getirmişti.

Buna ek olarak Saylor, yatırımlarını altına mı yoksa Bitcoin’e mi yönlendirecekleri noktasında, pek oldukca özelliği sebebiyle BTC’yi tercih ettiğini dile getirdi. Rakamlara bakıldığında Saylor’ın aslına bakarsak doğru bir karar verilmiş olduğu de net bir halde anlaşılıyor..

Eğer MicroStrategy aynı dönem zarfında Bitcoin yerine altın almış olsaydı 2 milyar doları aşan ilk yatırımın averaj olarak %80’ini yitirecekti. Son 30 gün içinde ise %21’lik bir yitik yaşandığı ifade edilebilir.

Microstretegy Bitcoin Yerine Altı Alsaydı
Microstretegy Bitcoin Yerine Altı Alsaydı

Bunlara ek olarak BitcoinTreasuries.org’dan alınan veriler, MicroStrategy’nin 100.000 BTC’den fazlasına yada toplam arzının %0.5’ine haiz bulunduğunu gösteriyor. Yukarıda da görüldüğü benzer halde bu yatırım bir yılda %376,34 kıymet kazanmıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Binance Coin (BNB) Nedir ? BNB Coin İyi Bir Yatırım Mıdır?

BTC, MicroStrategy’e Kazandırdı

Ecoinometrics tarafınca sağlanan bazı veriler, MicroStrategy (MSRT) hisse performansı ile Bitcoin fiyatı içinde bir korelasyon bulunduğunu gösteriyor. Şirket, BTC gömü programını başlattığından beri hisseleri %428’lik bir artış yaşadı.

Bunlara ek olarak Bitcoin ve MicroStrategy, en önemli iki hisse senedi endeksi olan NASDAQ ve SP500’den de daha iyi performans göstermeyi başardı. Yazılım şirketinin BTC hazine programını açıklamasından bu yana ilki %68,3 kâra sahipken Bitcoin %54,8 kâr ile aşama kaydediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.