Borsa Haberleri

Nasdaq’ın hedefinde kurumsallar var: Kripto hizmeti için hazırlıklar başladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para dünyasında gündeme gelen iddialara göre, ABD’de en çok takip edilen en büyük 3 borsadan biri olan, teknoloji şirketlerinin halka arz olduğu Nasdaq borsası, kurumsallar için kripto para saklama hizmeti başlatmaya hazırlanıyor. İddialara göre Nasdaq borsasının başlatacağı hizmet kripto paraların ticaret işlemlerini kolaylaştırmak üzere başlatılmayacak. Borsanın bu hizmeti, kurumsallar için başlatacağı belirtiliyor.

NASDAQ KURUMSALLARA SAKLAMA HİZMETİ SUNMAYA HAZIRLANIYOR

Nasdaq Kurumsallara Saklama Hizmeti Sunmaya Hazirlaniyor

Hisse senedi borsası olarak hizmet veren Nasdaq, en az 2018 yılından bu yana kripto para borsalarına piyasa gözetim teknolojisi sağlayıcısı olarak hizmet veriyor ve bu nedenle de Nasdaq borsasının kripto paralara aslında uzak olmadığı biliniyor. Öte yandan borsada, Nisan 2021’den bu yana ABD merkezli en büyük kripto para borsası Coinbase de listeleniyor. Bu nedenle gündeme gelen iddialar şimdilik her ne kadar söylenti boyutunda olsa da yatırımcıları heyecanlandırmayı başardı.

REKABETİ TERCİH ETMEDİ

Nasdaq, Coinbase ve FTX gibi büyük kripto para borsaları ile rekabet etmek yerine kripto para piyasasındaki katılımcılara teknoloji sunmayı tercih etti. Borsa aynı zamanda kripto para gözetimi araştırması “Nasdaq Digital Assets” ile birlikte, kripto para odaklı yeni bir bölüm de kuruyor.

Borsanın adıma atacağı söylenen saklama hizmetleri kripto para alanında kârlı ancak kalabalık bir pazar ve kurumsal saklama sağlayıcılarının milyarlarca dolarlık değerlemeler gördüğü biliniyor. Örneğin saklama ve kripto para cüzdan şirketi Ledger, Haziran 2021 döneminde 1,5 milyar dolarlık değerleme elde etmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.