Kripto RehberEditörden Seçmeler

OBV (Denge İşlem Hacmi) Göstergesi Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Hacim göstergelerinden biri olan “OBV (Dengeli Hacim)” göstergesinin ne olduğuna ve nasıl kullanılacağına bir göz atalım.

OBV Göstergesi Nedir?

Obv (Denge İşlem Hacmi) Göstergesi Nedir?

Bakiye işlem hacmi göstergesi olan OBV, adından da anlaşılacağı gibi bir işlem hacmi göstergesidir. Önceki periyodun kapanış fiyatı, önceki periyodun kapanış fiyatından yüksekse, önceki periyodun hacminin toplamına önceki periyodun hacmine eklenir Alternatif olarak, önceki periyodun kapanış fiyatı önceki periyodun kapanış fiyatından düşükse, önceki periyodun hacminin toplamından önceki periyodun hacmi çıkarılır. Bu iki hesaplamadan çizilen bir çizgi OBV göstergesini oluşturur.

OBV Göstergesi Nasıl Yorumlanır

Qmnblqib Mid

OBV göstergesi genellikle OBV çizgisinin fiyatla aynı oranda yükselip yükselmediği karşılaştırılarak açıklanır. Dolayısıyla, bu yoruma göre, eğer fiyat yeni bir zirve yaparsa, OBV de yeni bir zirve yapmalıdır veya fiyat yeni bir dip yaparsa, OBV de yeni bir dip yapmalıdır. Bu durumun mevcut eğilimlerin devam ettiğini gösterdiği düşünülmektedir.

OBV Göstergesi Nasıl Kullanılır?

Diğer göstergeler gibi OBV göstergesi de farklı şekillerde kullanılmaktadır.

  1. Eğer fiyat yeni bir yüksek tepe yapmadan önce OBV indikatörü yeni bir yüksek tepe yapıyor ise bu bir “al” sinyali olarak değerlendirilir. Benzer olarak fiyat yeni bir düşük dip yapmadan önce OBV indikatörü yeni bir düşük dip yapıyor ise bu bir “sat” sinyali olarak değerlendirilir. Yani OBV indikatörünün market yapısı fiyattan önce değişebilir ve bu sayede öncü bir gösterge olarak kullanılabilir.
  2. OBV çizgisi üzerine çizilen destek – direnç veya trend çizgileri ile de yorumlanabilir. Bazen OBV hattındaki destek, direnç ve trend çizgileri daha erken ortaya çıkar ve bu nedenle öncü gösterge olarak kullanılır.Erdfanr4 Mid
  3. Yine birçok göstergede olduğu gibi olumlu ve olumsuz tutarsızlıklar dikkate alınarak yorumlanabilir.

    Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.