Ekonomi

Ünlü CEO’dan 2021 Altın Tahmini!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Altın tutarları, yatırımcıların nakit sıkıntısı çeken Çin Evergrande krizine karşı davranışlarında ölçülü davranmasıyla güvenli liman talebiyle desteklenirken, ABD Dolar Endeksinin hafifçe düşüş yaşaması ile de terfi etti. Perşembe gününü 1.742 dolardan kapatan kıymetli metal, yazım esnasında 1.754 dolardan el değiştiriyor. Peki, sırada hangi seviyeler olacak? İşte uzman adların altın tahmini

Gold Royalty CEO’sundan altın tahmini: 3.000 dolarlık zirve geliyor

Altın 1981’de nominal olarak ons ​​başına 850 dolara ulaştığında zirve yapmış oldu, sadece bugün gerçek olarak enflasyona bakılırsa ayarlandığında bu kıymet, 3.000 dolara denk. Bu nedenle Gold Royalty Corp. CEO’su David Garofalo, verdiği bir demeçte, bu döngünün yaklaşan zirvesinin 3.000 dolar bulunduğunu söylemiş oldu. CEO, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Altının gerçek anlamda tüm zamanların zirvesi, aslen nominal altın fiyatının ons başına 850 dolar olduğu 1981’de elde edildi, bu da 2021’de ons başına 3.000 dolar olur. Bu döngüde görüleceğini düşünüyorum.

Gold Royalty benzer şekilde “royalty” şirketleri, portföy madenciliği şirketlerinin en üst sıradaki gelirlerinin bir yüzdesini alarak gelir elde ederler ve bundan dolayı maliyet enflasyonu yöntemiyle potansiyel marj daralmalarına maruz kalmazlar. Gold Royalty’den ilkin Garofalo, Newmont ile birleşmeden ilkin Goldcorp’un CEO’su olarak vazife yapmış oldu. Kripto para birimleri mevzusunda da yorumda bulunan Garofalo, kıtlık yönünün kriptoları bir kıymet deposu olarak sınıflandırmak için geçerli bir argüman olmadığını söylemiş oldu.

Thomas Hayes: Fed bir sonraki büyük hamleyi işaret ederken altın düşüyor

Coinnewstr.com olarak da bildirdiğimiz üzere Federal Açık Piyasa Komitesi 22 Eylül’de yapmış olduğu Eylül toplantısında faiz oranlarını değiştirmedi. Great Hill Capital’in yönetici ortağı Thomas Hayes, “faiz artışını en erken 2022’nin sonu ve daha büyük olasılıkla 2023’de göreceğimizi” söyledi.

Hayes, Fed’in varlık alımını azaltması sürecinin 2022’nin ilk çeyreğinde başlayabileceğini söylemiş oldu. “Yaptıkları şey, Aralık ayında yapılacak bir duyuru için zemin hazırlamak. Powell’ın kutuyu işaretlemek için lüzumlu görmüş olduğu şey, geçen aydan oldukça daha iyi bir halde gelen bir istihdam raporu olurdu.” Hayes’e bakılırsa bu sırada altının düştüğüne işaret etti. Yönetici isim ek olarak, kıymetli hisse senetlerinin artık kıymet artışı elde eden hisse senetleri yerine tercih edildiğini de belirtti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.