Altcoin HaberleriHaberler

Ripple-SEC Davasında Kazanan Hangi Taraf Olacak?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ripple ile SEC arasında bir yılı aşkın süredir devam eden davanın bu yıl açıklığa kavuşması bekleniyor.

Kripto para piyasası, uzun zamandır Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile girdiği yasal savaşının sonucunu bekliyor. Uzmanlar, Aralık 2020’den bu yana devam eden prosedürde Ripple’ın şu anda SEC’de daha avantajlı olduğuna inanıyor.

 

Ripple Sec
Ripple Sec

Ripple, SEC Davasını Kazanabilecek Mi?

WSJ’den Dave Michael’a göre, bu dava sürecinin kripto para birimleri için bir dönüm noktası olabilir. Michael’ın sözlerine göre dava süreci, hangi kripto para birimlerinin hangi koşullarda menkul kıymet sayılacağını ortaya çıkaracak. Sonuç olarak, kripto şirketleri daha fazla düzenleyici netlikten faydalanacak.

SEC, Ripple’ın kendi kripto para birimi XRP‘yi menkul kıymet olarak ilan etti ve bunun sonucunda blockchain şirketini ve iki üst düzey yöneticiyi kayıt dışı menkul kıymetler satmakla suçladı.

Ayrıca, SEC davayı kazanırsa, gelecekte kripto para birimleriyle ilgili menkul kıymetler üzerinde daha sert düzenlemeler getirebilir. Bitwise Asset Management’ın genel danışmanı Katherin Dowling’in konuyla ilgili yaptığı açıklamalar şöyle:

Her iki durumda da sahadaki diğer oyuncular nasıl hareket edeceklerini öğrenecek ve karar vermek için bir bakış açısına sahip olacaklardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ripple Davası Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kripto Borsalarının Hukuki Süreci

Yasal süreç boyunca, birçok büyük borsa, Ripple’ın kripto para birimini XRP’yi listeden çıkardı veya durdurdu. Yasal prosedür devam ederken, Ripple‘ın performansı sonucunda bazı borsaların XRP işlemlerini açmasına rağmen, XRP hala birçok borsada işlem görmüyor.

Hukuki sürecin sonucu ne olursa olsun, bu davadan sonra önlem alan borsaların XRP karşıtı duruşlarını terk etmeleri ve platformlarında XRP desteğini yeniden başlatmaları bekleniyor.

Xrpusdt
Xrpusdt

Ayrıca, davanın ardından XRP, 2 dolarlık tavana yükselmeden önce 0.17 dolara düştü. XRP şu anda bu yazının yazıldığı an itibariyle 0,60 dolardan işlem görüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.