Altcoin HaberleriHaberler

SEC, Stablecoin Düzenleme Çalışmalarında Harekete Geçiyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), stablecoin  düzenleme çalışmalarında harekete geçmeye hazırlanıyor. Sabit kripto paraların dijital finansal sistemi üstündeki artan etkisi ile dünya çapındaki düzenleyiciler adeta yarışıyor.

SEC, Stablecoin Düzenleme Çalışmaları

Bloomberg, SEC’in stablecoin mevzuatı üzerindeki yetkisini ilgilendiren gelişmelerin bu hafta Hazine Bakanlığı tarafından resmi olarak açıklanacağını bildirdi.

Stablecoin‘lerin piyasa değeri, senenin başından bu yana beklentileri de aştı. Sektör, bu zamana kadar düzenlemelerden uzak kaldı. Hızlı gelişme ve şeffaflık, dünya genelinde mühim bir incelemeyi başlattı. Yaklaşmakta olan düzenleyici çerçevenin Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Hazine Bakanlığı‘nın Tether şeklinde fiat para birimine 1:1 sabitlenmiş kripto paralarla ilgili sual işaretlerine ışık tutması umut ediliyor.

Eylül ayı sonlardan Washington Post ile yapmış olduğu röportajda Gensler, stablecoin’leri şans oyunlarda kullanılan fişlere benzetti.

Stablecoin Düzenlemeleri Dünya Gündeminde

Stablecoin piyasasının gözetimini düzenleme çalışmalarıı yapan sadece ABD düzenleyinileri değil. Uluslararası Menkul Kıymet Komisyonları Örgütü (IOSCO) ve Ödemeler ve Piyasa Altyapıları Komitesi (CPMI) dahil olmak üzere birçok finans kuruluşu stablecoin’ler için düzenleme çalışmalarını yürütüyor.

CMPI Başkanı Jon Cunliffe Stablecoin’ler için daha önce şunları belirtmişti:

“Ödemeler ortamı son yıllarda süratli bir dönüşüm geçirdi ve hızla gelişmeye devam ediyor. Bu durum, finansal inovasyonun yeni ödeme hizmetleri ve yöntemlerde daha oldukça rekabet olasılığı ve bununla birlikte finansal sistem için potansiyel riskler sunması  aynı anda gerçekleşiyor.”

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.