Tüm HaberlerBlockchain Haberleri

İBB’den Blockchain Adımı: Dijital Cüzdan Hizmeti Geliyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), blockchain teknolojisini  İstanbul’da hayata geçireceğini duyurdu. İBB tarafından servis edilen basın bültenine göre vatandaşlar, belediyeden aldıkları tüm verileri dijital cüzdanda saklanabilecek.

Dijital Cüzdan Hizmeti Geliyor!

Blokzincir (Smartus) Projesi kapsamında, İBB tarafından vatandaşlara sunulacak dijital cüzdan ile hizmet aldıkları birimlerdeki tüm verilere hızlı ve kolay bir biçimde ulaşma imkanı elde edecek. Bu proje sayesinde, evrak ve belge saklama sona ermesi amaçlanıyor.  İBB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Proje ilk etapta İSKİ, İGDAŞ ve İSMEK’te hayata geçirilecekVatandaşlar, İSMEK’lerdeki kurs sertifikalarını dijital cüzdanlarında saklayarak belgelerini güvenle koruyabilecekler. Aynı zamanda doğalgaz ve su aboneliklerini de bu teknoloji üzerinden gerçekleştirme imkanına sahip olacaklar. İBB’nin bu çevrimiçi hizmetleri, KVKK’ya (Kişisel Verileri Koruma Kanunu) uygun olarak vatandaşlara sunulacak. BlokZincir sayesinde aynı belgeler tekrar tekrar verilmek zorunda kalınmayacak, hem süreçten, hem basılı belgelerden hem de zamandan tasarruf sağlanmış olacak.”

Smartus Projesi, Teknoloji Ödülü Aldı!

International Data Corporation’un (IDC) düzenlediği IDC Türkiye Dijital Dönüşüm 2021 etkinliğinde birincilik elde eden BlokZincir (Smartus) projesi, Future of Work kategorisinde bulunan tüm akiplerini geride bıraktı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.